Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 06:05 1 819 7

КНСБ представя Меморандум за социално-икономическото развитие на страната

  • кнсб-
  • меморандум-
  • икономическото развитие

Документът обхваща общо 5 ключови области и касае следващите 4 години

КНСБ представя Меморандум за социално-икономическото развитие на страната - 1
Снимка: БГНЕС

КНСБ ще представи Меморандум за социално-икономическото развитие на страната за следващите четири години, предаде БНР.

Документът обхваща общо 5 ключови области. Те са доходи, възстановяване на икономиката, дигитален и зелен преход, пазар на труда, социална сигурност, социален диалог и колективно трудово договаряне.Целта на синдиката е бъдещите управляващи да се стремят към постигането на основни параметри.

Mеморандумът за социално-икономическото развитие на страната до 2025 година беше приет на координационен съвет на КНСБ. Документът е насочен основно към политиците и най-вече към участниците в бъдещото управление на страната за постигане на основни ориентири, които да бъдат следвани.

Така например, синдикалистите настояват за ежегоден ръст на средната работна заплата с около 15% и за изпреварващ ръст на минималната работна заплата, който да е поне с 5 на сто над ръста на средната, за да се стопяват по-бързо разликите със средно европейските доходи.

Според КНСБ сред приоритетите са и дигиталните умения на работниците които да бъдат придобити с пари от европейските програми.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    7 0 Отговор
    Поредната имитация на работа профсъюзите не произвеждат нищо. Производството зависи от бизнеса както и заплатите, а нашите бизнесмени направо мразят изваждането.

    Коментиран от #5

  • 2 Next

    5 0 Отговор
    Дрън дрън, изпихте кръвта на хората, пък сега мишока димитров представя улигофрении. Няма място за тия корумпирани гьонсурати под небето, дано скоро да си получат заслуженото.
  • 3 Другия с коня

    5 0 Отговор
    Два милиона работещи отчисляват средно по осем лева членски внос на КНСБ да защитават Правата им Всеки месец.С Приход 16 милиона на месец КНСБ вече 30 години не е вдигнала нито една стачка в частна фирма.В нито една Частна Фирма ....Как ще накараш един Работодател да се раздели Доброволно с част от Печалбата си под формата на работна заплата на своите работници и служители....16 милиона на месец не е чекмедже,а цял гардероб с пари,другарки и дрОгари.....

    Коментиран от #6

  • 4 КЪРЛЕЖИИИ

    1 0 Отговор
    ПАРАЗИТИТЕ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ФОТОТО ,,РАБОТЯТ" ЗА НАРОДА ! ДАНО СКОРО НАСТЪПЯТ КАБЕЛА И ТЕ !
  • 5 Бриго Бичкията

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Еми тука е ролята на държавата и синдикати да сложат нещата в ред, ама тях ги няма, отсъстват. Сещат се за хората само преди избори.
  • 6 Бриго Бичкията

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня":

    Леле човече колко си прав, направо ми се вдигна адреналина от написаното.
  • 7 ПЕШО

    0 0 Отговор
    Нуждаем се от истински синдикати,тези са купени вече.