Last news in Fakti

4 Януари, 2013 15:51 1 243 5

Дянков: 2012 беше по-добра от очакваното

  • симеон дянков-
  • бюджет
Дянков: 2012 беше по-добра от очакваното - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовата 2012 година е завършила по-добре от очакваното. Това заяви за БНТ финансовият министър Симеон Дянков.

Заради преизпълнението на приходите от НАП и митниците дефицитът за миналата година е 3 пъти по-малък от заложения. Това пък ще позволи допълнителното увеличение на някои доходи през 2013 година. На този етап, обаче, Симеон Дянков отказа да уточни къде ще има увеличения. Категоричен е, че настъпилата година ще бъде по-спокойна за всички.

"Имаме голям фискален резерв - близо 7 милиарда лева. Това пък позволява да не ни се налага на излизаме на пазара на ДЦК с допълнителни емисии - имаме достатъчно пари във фискалния резерв", министър Дянков

Той добави: "Знаете, че от 1 януари вече се увеличиха доходите на културните работници, в системата на здравеопазването, на образованието. Това ни дава възможност вече тази по-добра фискална база да се смята евентуално и за някои допълнителни увеличения на доходите - разбира се, в определени области."

В кои области могат да се очакват, обаче, все още не знае, защото буквално данните за консолидираната фискална програма са от вчера, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДянкOFF!

    1 0 Отговор
    "2012 беше по-добра от очакваното" - за кой? За ГРОБ може, за народа НЕ!!!
  • 2 ббб

    1 0 Отговор
    Това е програма. Робот говори каквото му кажат
  • 3 крайно недоволен

    1 0 Отговор
    2012:по-добре ,ама за Дянков и Ко,а народа да го д.ха
  • 4 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    ЛУД,ЛУД,ЛУД И МНООООООООООООООГО ПРОСТ
  • 5 петьо

    0 0 Отговор
    Нагло к...леее