Last news in Fakti

8 Април, 2021 23:31 1 983 7

Шесто плащане от над 2 млн. лв. за туроператори и туристически агенти

  • туроператори-
  • туристически агенти

Помощ в пандемията

Шесто плащане от над 2 млн. лв. за туроператори и туристически агенти - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма направи шесто плащане към туроператори и туристически агенти, с което следва да бъдат компенсирани потребителите за неосъществени пътувания в периода 1 март - 31 декември 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Изплатени са безвъзмездни средства на още 25 предприятия, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност като е определен индивидуален размер с обща сума 2 251 534.71 лв.

Всички подадени заявления към 5 април 2021 г., са процедирани съгласно Наредба № Т-РД-04-1/22.01.2021 г. и Насоките за кандидатстване. По схема за държавна помощ SA.59990(2020/N) от 18.12.2020 С (2020) съгласно чл. 26а ЗМДПИПОРНСПП са финансирани общо 597 предприятия, като са изплатени безвъзмездни средства в индивидуален размер на обща стойност 34 508 528, 37 лв. Това е една от мерките, предприети от Министерството на туризма за подпомагане на сектора за преодоляване на последиците от COVID-19.

Размерът на еднократно предоставяните безвъзмездни средства е 4 на сто от оборота без ДДС през 2019 г., оповестен във финансовия отчет съгласно Закона за счетоводството, като предоставената помощ е за компенсиране на загуби на туроператорите и туристическите агенти. Помощта трябва да се използва приоритетно за възстановяване на суми на пътници, чиито пакети са анулирани поради COVID-19 за същия период.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вуйчо

    7 2 Отговор
    Боко и да плаш и да не плащаш на тези туроператорчита,дето не си знаят парите е все тая.С 2 милиона повече или помалко все тая.Повече няма да има,защото и теб няма да те има.

    Коментиран от #7

  • 4 Тираджия

    3 1 Отговор
    Абе тия са взели парите от човека за екскурзия, но не са я осъществили . От къде на къде държавата ще възстановява парите на човека? И защо ще ги дава тези пари на операторите а не на хората, които са,,пострадали" .? Ами, че тия може да си надпишат клиенти или изобщо да не дадат нищо на пострадалия .....?
  • 5 Тираджия

    3 0 Отговор
    Те са взели парите те да се оправят!
  • 6 Тити Намазов

    4 1 Отговор
    Че кой има туроператорски фирми - мутреси, ясно кои са. Затова са им дават пари вече за пореден път. За себе си им грижа а не за народа.
  • 7 Бизнесмен

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вуйчо":

    А ние които ,не сме Тур оператори
    и нямаме хотели , да мрем ли ?
    Нали като измрем ,
    няма кой да ходи в тези хотели ?
    Само това ли се нарича , икономика ,
    в "Бойковата България", или има и други?
    Представете си помощи,
    които се дават на принципа на,
    "конкурсни точки "?????????????
    Документите трябва да бъдат попълнени,
    от" специални фирми "и ти трябва да се класираш?
    Това някой дебатира ли го,
    от нашите Представители в ЕО,
    като " Радан Кънев и Комп."
    Ясно ли е , кой ще се класира?
    СПРЕТЕ ТАЗИ ИЗРОДЕНА ТАКТИКА,
    ЗА КРАЖБИ НА ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА?