Last news in Fakti

15 Януари, 2013 18:47 1 217 0

БТПП и Патентното ведомство ще повишават знанията на бизнеса

  • бтпп-
  • патент-
  • бизнес

Председателят на Патентно ведомство проф. Камен Веселинов гостува в БТПП и разговаря с председателя на Палатата Цветан Симеонов и гл. секретар на БТПП Васил Тодоров.

Бяха обсъдени състоянието на пазара по иновации в България, статистиката на заявките, които постъпват в Патентно ведомство, за защита на патенти, полезни модели и взаимоотношенията с международните организации и институции в тази област - Световната организация по интелектуална собственост (СОИС), Световната търговска организация (СТО) и Европейското патентно ведомство (ЕПВ).

Бизнесът като цяло, фирмите и целевите групи, като представители по индустриална собственост, и длъжностни лица от администрацията, имат нужда от консултации и обучение – беше констатирано от събеседниците. Към целевите групи, свързани със защитата на индустриалната собственост, трябва да се включат и правораздавателни органи – съдии, държавни обвинители, митнически служители, които работят с подобни казуси.

Предвижда се участие в съвместни проекти, финансирани от ЕС или от световните организации, насочени към подобряване информираността на фирмите за възможностите за защита на подобни разработки, както и за последните новости в съответната област, в която работят. Така те ще бъдат наясно как се развиват технологиите и от тази гледна точка ще могат да направят реална преценка за тяхната конкурентноспособност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА