Last news in Fakti

24 Януари, 2013 15:54 1 568 0

Награда на Германската икономика в България за 2012 година

  • награда-
  • гбитк

 

На 29 януари 2013 г. (вторник) от 19 ч. в Софийската опера и балет Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще награди за девети път фирми, допринесли през последните дванадесет месеца за развитието на българо-германските икономически отношения. Наградата е признание за компаниите, които поддържат интензивните търговски взаимоотношения между Германия и България и мотивация за чуждестранните инвеститори в страната ни.

Гости на церемонията по присъждането на Наградата на Германската икономика в България за 2012 година ще бъдат Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и Н.Пр. Матиас Хьопфнер, Посланик на Германия в България. Този път категории са три, като не е условие предприятието да е член на ГБИТК:

Малко или средно предприятие

Номинираните са: Бетахаус София, Бритос, Хидроенергийна компания, Оскар Ел, Винтерхалдер България

Голямо предприятие (с над 250 служители)

Номинираните са: Аурубис България, Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт, Граммер, Луфтханза Техник София, ПЕНТАКС Медикъл, Огняново К, КолПойнт Ню Юръп

Отворена категория (за проекти, организации, социален ангажимент и т.н.)

Номинираните са: МКБ Юнионбанк, Ен-вижън Енерджи, Либхер Хаусгерете Марица

Кои ще бъдат наградените, по традиция решават членовете на ГБИТК. От 17 до 24 януари чрез гласуване на интернет страницата те определят победителите. В камарата членуват повече от 450 фирми, институции, организации и физически лица. А това е гаранция за един компетентен и демократичен избор. 

Наградата на Германската икономика в България за 2012 година в категория „Голямо предприятие“ ще връчи Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Наградите в категориите „Малко или средно предприятие“ и в отворената категория (за проект, социален ангажимент и т.н.) ще връчат двамата вицепрезиденти на камарата Огнян Донев (Изпълнителен директор, Софарма АД) и Рамон Харпс (Управител, Енви Кон България ООД & Ко. КД).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА