Last news in Fakti

27 Януари, 2013 17:48 1 203 4

До 6 седмици пак продаваме ВМЗ-Сопот

  • вмз сопот

 

Процедурата по приватизация на ВМЗ-Сопот ще започне до месец и половина, съобщи министър Делян Добрев в Хасково, цитиран от БНР.

Следващата седмица преговорите във ВМЗ ще продължават, каза икономическият министър. Според него предстоят преговори следващата седмица за оздравителна програма, която може да включва както намалено работно време – четиричасов работен ден, така и пренасочване на хора в други предприятия. Може би комбинация от двете и в рамките на месец–месец и половина – старт на процедура за приватизация.

Ако говорим само за пренасочване на хора, без допълнителни мерки, нашите анализи показват, че те трябва да са повече от 900, но разбира се, може да има комбинация от мерки с намалено работно време и с по-малко пренасочени хора, разкри икономическият министър.

Парите за заплатите идват от плащане от контрагент, обясни Добрев.

Плащане от контрагент, което използвахме, за да платим заплатите на хората, включително и тази, която им се дължеше в понеделник, припомни министърът.

Като проблем и причина за състоянието на Вазовските заводи, Добрев посочи ограниченият пазар на продукцията, която се прави там. По думите му няма как държавата да повиши поръчките, защото „ държавата не може да създаде повече конфликти в света, отколкото ги има, за да се търсят повече боеприпаси и да има повече поръчки за ВМЗ”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа

    0 0 Отговор
    кой направи анализити? г-н министъра или г-н стоенчев? и двамата не разбират от тези неща. на министъра до сега му беше простено,но имаше достатъчно време за да разбере нещата. аман от некадърници!!!
  • 2 случаен

    0 0 Отговор
    Парите за заплати идвали от контрагенти , след като успяхме да похарчим 22 милиона за референдум. Управляващи осъзнайте се какво правите !!!!!
  • 3 испанец

    0 0 Отговор
    До 2 седмици пак продаваме ВМЗ-Сопот-за СКРАБ.Като не ви раждат друго главите!НЕКАДЪРНИЦИ.
  • 4 Гражданин

    0 0 Отговор
    След като се промени схемата за приватизация на ВМЗ се намериха пари. Явно правителството криеше парите за да се инсценират протестите на работниците за да се промени законовата рамка за приватезация. Сега Боико може да уреди своите котараци. Всичко е толкова прозрачно. Срамота!!!!!!!