Last news in Fakti

27 Май, 2021 23:31 6 673 28

Плажовете в Слънчев бряг са готови за старт на сезон 2021

  • слънчев бряг-
  • плаж-
  • лято-
  • море

Всяка от трите ивици в курорта спечели и тази година международното отличие "Син флаг"

Плажовете в Слънчев бряг са готови за старт на сезон 2021 - 1
Снимки: Слънчев бряг

Плажните ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна са готови за старта на новия туристически сезон и очакват в изряден вид първите туристи. Навсякъде пясъкът е почистен и обезпаразитен, поставени са всички чадъри и шезлонги. На Северния и на Южния плаж чадърите са подменени с чисто нови. Спазени са всички изисквания за безопасност и с оглед на ковид-мерките, чадърите са разположени на разстояние от 4,5 метра едни от друг. Осигурени са достатъчно служители, които ще извършват дезинфекция на плажните екстри след всеки турист. Подготвени са и медицинските пунктове.

Официалният старт на плажния сезон ще бъде даден както обикновено на 1-ви юни. От тази дата ивиците ще бъдат обезпечени и със спасителни постове.

От 1 юни на трите ивици в Слънчев бряг ще бъдат отворени и медицинските пунктове с необходимото оборудване и реанимационни екипи. Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани. Назначени са служители по сигурността, които ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на туристите.

Плажовете в Слънчев бряг са готови за старт на сезон 2021

И трите плажни ивици в курорта са обезпечени с мощни лампи, които осигуряват перфектна видимост от край до край през нощта. Осветлението е поставено на високи пилони - по три осветителни тела на точка и нощем осветяват не само пясъка, но и част от морето и крайбрежната алея. "Тези екстри осигуряват изключителен комфорт на летовниците, които могат да се разхождат без притеснение и нощем", коментира управителят на плажа Кирил Спасов.

Всяка от трите ивици в курорта спечели и тази година международното отличие "Син флаг". Сертифицирането по програмата "Син флаг" дава шанс всички плажове да сверят политиката си на управление със световните стандарти и да премерят сили помежду си. Критериите, които се изпълняват са свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование. Два пъти в месеца се правят проби на морската вода, дезинфекцира се редовно плажа, осигурени са и достатъчно съдове за отпадъци. Освен това плажовете в Слънчев бряг са пригодени и за хора с увреждания. За тях са изградени специални тоалетни и рампи за лесно придвижване.

Служителите по ивиците са взели изключителни мерки, свързани с хигиената, които ще гарантират безопасността на туристите през цялото лято.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    39 7 Отговор
    Нито стотинка на ганьопитешката "хотелиерска" сган!

    Коментиран от #8, #26

  • 2 123

    40 5 Отговор
    А защи не казват какви са им цените на чадърите? Готови ли са безплатните общественни тоалтни и чешмите с питейна вода из целия курорт Сл Бряг и къде са, или туристите трябва да платят минимално 1 лев до 2 лева за да отидат в тоалетна.Къде са безплатните паркинги в Сл.Бряг?

    Коментиран от #15, #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Venga

    36 8 Отговор
    Tо чайките не искат да ходят на бетономорието ни, тея туристи чакат ?!
  • 5 Next

    34 8 Отговор
    Само че българските туристи са готови да НЕ отидат на слънчака заради ненормалните цени. Чадърите и шезлонгите си ги наврете там.
  • 6 Буха ха

    36 7 Отговор
    В момента в който станеш ти отнемат шезлонга и чадъра за който си платил, разни селтаци постоянно крещят “айде кукуруза” а в морето плуват акита. Стомашните разстройства на децата и повръщаното по алеите са бонус.
  • 7 hahaha

    15 5 Отговор
    невър агейн беге море.. и не ми пишете глупости за щайги с домати и квото беше още
  • 8 така така

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    е къде да ги даваме?? по частни квартири където не отчитат приходи ли?

    Коментиран от #19

  • 9 Тутка Джукова

    23 5 Отговор
    Там сме! Кебапчета по 5 кинта и бира по 7! Чалга до зори, яко!!!
  • 10 Sunny beach is closed

    28 6 Отговор
    Няма да стане вашата. Сервиса е убиташки, храната доста лоша, цените по високи от конкурентите, инфраструктура много зле, отделно е пълно с тарикати. Да се изпикаеш и да пиеш една вода е 5 лева в Слънчака или на Златните. С толкова плюсове реклама и пцр тестове да ви плащаме с нашите пари? Я се гръмнете!
  • 11 Мда

    26 5 Отговор
    Плажовете са готови, ама няма туристи. След герб трева не никне...
  • 12 Доцент Мангъров

    22 3 Отговор
    Събирачите на таксите са готови да те пребият, ако не им платиш или спориш с тях. Няма касови бележки, отиваш на обяд и мястото ти е изтинало. Само мутри от Сик владеят плажа и тероризират хората.
  • 13 тръбопровод

    23 2 Отговор
    Слънчев бряг беше преди 35 години преди да изсекат всичко зелено. Имаше хубав парк, имаше хубав плаж.... Сега едва ли може да се почива там
  • 14 номад

    6 2 Отговор
    а може и да излъжат някой изпаднал германец слънчака нестаа чуек дружба по иди дойди
  • 15 Концесионер

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Абе, ти нормален ли си? Къде го има това нещо- тоалетна без пари? Като искаш без пари, хеее де го морето, влизаш малко по-навътре и си вършиш работата. Глейте го па тоа...без пари му се дос..ало..На Сънито се плаща, бате..кешовицата и се ..еш колкото си искаш.

    Коментиран от #22

  • 16 Кара кольо

    1 0 Отговор
    Това е Слънчев бряг
  • 17 Гост

    4 1 Отговор
    Касиерите на чадъри и шезлонзи са на старта и чакат.
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Тях после. Сега по-напред да оправим таксата и комисионната.
  • 19 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "така така":

    За предпочитане е. Тези, които отчитат приходи само пълнят хазна, от която има за самолети но няма за здравеопазване. Има за заплати на депутати, но не и за учебници. Има за помощи за лилавите, но не и за пенсия на работещите. Данъците подхранват кръвопииците.
  • 20 доган

    5 0 Отговор
    Фекалиите очакват плажуващи!
  • 21 Тарикат

    9 0 Отговор
    В България туризма умря 2018-19г. Гърция ни прилапа морския, а Сърбия зимния туризъм. Много обаче е готино да говорим за англичани, датчани, поляци, руснаци и каквили не други дето ни пращат само тяхната евтина измет, която цепи стотинката на две!Изпуснахме питомното българче да си харчи парите другаде.

    Коментиран от #23

  • 22 123

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Концесионер":

    Затова и няма да има туристи в България.нормални хора няма да дойдат, а тези които се излъжат един път повече не повтарят.В никоя нормална страна не се плаща за тоалтна и за питейна вода, нито туристите ,нито местните хора плащат за това, нито плащат за чадъри и паркинг.
  • 23 номад

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Тарикат":

    то па българите едно харчене на пари ... с по 1000лв заплата и на разсрочено парно и в Гърция българите са мушат по какви ли не дупки да минат тънко

    Коментиран от #24

  • 24 123

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "номад":

    Българите са добри туристи всяка година 2,5 милиона българи отиват в Турция и Гърция на почивка и оставят 513 евро или 1000 лв или повече на човек за седмица почивка.Средно от почиващ за една седмица в Турция, туците получават 546 евро а Гърците 533 евро от чужд турист.Само Българските морски хотелири и ресторантьори са алчни за пари и искат да правят 2500 евро на седмица от турист.

    Коментиран от #25

  • 25 Милионер

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "123":

    Сигурно се бъркаш с Хавайските острови!:) Ама, и там има по-евтени места!:)
  • 26 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    АМИ НИЕ С ОГРОМНИТЕ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО КВО ША ПРАЙМ......И ТАЯ ГОДИНА ША ГРИЗНЕМ ДРЪВЦЕТО
  • 27 БЕНЧО С БЕНТЛИТО ОТ БСП

    2 0 Отговор
    И ТАЯ ГОДИНА С ОЧИТЕ СМЕ НА СУХО.......НЕМА ЛЕБ ЗА НАС...ДРУГАРИ
  • 28 Пишман

    0 0 Отговор
    Дааа!На старта сте готови за финала!
    Само голямо цунами може да помогне!Да заличи бетона,л-ната и мутрите!