Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 07:41 1 047 0

В София обсъждат газовите перспективи пред Балканите

  • газ-
  • енергия

Либерализацията на газовия пазар и развитието на газовите връзки са основните теми на първата регионална газова конференция "Газови перспективи", съобщиха от организаторите.

Събитието ще се проведе на 5 февруари в хотел "Шератон" и е под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на гръцкото Министерство на околната среда, енергетиката и климатичните промени. Официалното откриване ще направи министър Делян Добрев. Организатори са Капитал, EnergyOnline.bg и Energy World.

Основният повод за първото издание на регионалната конференция е, че 2013 г. ще е годината, която ще положи началото на регионалната газова свързаност, а либерализацията на газовия сектор в България ще даде тласък за създаване и на регионален газов пазар. Ще бъдат дискутирани и Южният коридор и перспективи за добив на газ в региона.

В първия дискусионен панел ще вземат участие министър Делян Добрев, ръководителят на Международни проекти и Доставки на газ в публичната газова компания на Гърция DEPA S.A. Костас Караянакос, изпълнителният директор на Булгартрансгаз Кирил Темелков, Марк Бийкъм, вицепрезидент и генерален мениджър за Румъния на Sterling Resources и Костадин Сирлещов, партньор и ръководител отдел "Енергетика, проекти и строителство" в CMS Cameron McKenna LLP.

Вторият дискусионен панел е на тема Отварянето на газовия пазар в България и в него ще участват Константин Делисивков, изпълнителен директор, Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори, Пола Найденова, изпълнителен директор, Дексиа България и Димитър Гогов, изпълнителен директор, Булгаргаз.

Целта на конференцията е да събере на едно място всички страни по темата: доставчици на газ и оператори на тръбопроводи, разпределителни компании, компании за проучване и добив на нефт и газ, енергийни компании, доставчици на услуги, строителни компании, финансови институции, бизнес организации, индустриални потребители, представители на българското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА