Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 11:22 2 384 1

Водещ производител на хартия няма да сече гори

  • asia pulp & paper-
  • хартия-
  • индонезия

Един от водещите в света производители на хартия индонезийската Asia Pulp & Paper Group (APP) обеща да прекрати политиката на сеч на естествените гори на Индонезия и да премине на добив на дървесина от специално създадени за целта плантации, предаде Ройтерс.

Ние поемаме сериозно обещание, което изисква сериозни инвестиции. Ние предприемаме тази стъпка заради устойчивостта на нашия бизнес и да донесем полза от обществото. Това се казва в специален меморандум на компанията.

Тропическа Индонезия е важен регион в борбата срещу изменение на климата. Тя се намира под постоянен натиск от международната общност да спре с политиката за изсичане на тропически гори и унищожение на торфените блата.

Много от екологичните организации предупредиха, че действията на компанията трябва внимателно да се следят след като компанията многократно е засичана в близкото минало да не спазва поетите ангажименти.

От своя страна „Грийнпийс“ изпрати писмо до втория по големина в Индонезия производител на хартия APRIL (Asia Pacific Resources International) с искането да предприеме стъпки към ограничаване изсичането на тропическите гори.

През 2011 г. властите в Индонезия наложиха двугодишен мораториум на изсичането на тропическите гори, който изтича през май тази година.

Над 100 световни компании последваха призива на Грийнпийс и прекратиха сътрудничеството си с АРР.

Adidas, Kraft, Mattel, Hasbro, Nestlé, Carrefour, Staples, Unilever се пренасочиха към други производители на опаковки, които се грижат за природата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Дано не е късно .