18 Юни, 2021 12:41 2 770 8

Румънски, чешки и полски туристи пристигнаха на "Златни пясъци"

  • златни пясъци-
  • море-
  • плаж-
  • турист

В момента преобладава т. нар. уикенд туризъм

Румънски, чешки и полски туристи пристигнаха на "Златни пясъци" - 1
Снимка: Архив

След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на туристопотока в курортния комплекс "Златни пясъци". Това каза за "Радио Варна" Станислав Стоянов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и собственик на хотел в комплекса.

"След отпадането на ограниченията за влизане в страната на румънците, туристите от северната ни съседка започнаха да пристигат в комплекса. Освен румънци, в момента има и чешки и полски туристи. Много български туристи преоткриха Северното Черноморие", поясни Стоянов.

"За съжаление, в момента преобладава т. нар. уикенд туризъм. През почивните дни работата се засилва, но през останалото време е слабо", коментира още хотелиера.

Станислав Стоянов каза, че очаква реакция от държавните органи за справяне с проблемите в сектора. Според експерта, е необходима по-добра реклама на България като сигурна и безопасна дестинация, както и обособяването на карантинни хотели.

"Идеята на карантинния хотел е да посреща близките и семействата на туристи, които са болни или са със симптоми на Ковид-19 и са приети в лечебно заведение", коментира Стоянов.

Той изрази опасение, че това лято може и да не пристигнат туристи от Великобритания, които са анулирали резервациите си и за юли. Една от причините, по думите на експерта, е закъснялото изваждане на страната ни от червената зона като рискова дестинация. Същата е ситуацията и на немския пазар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЖЕПЧИЙКАТА

    17 1 Отговор
    ОТ ВАРНА СЪМ ЧИЧО. НЕ ВИЖДАМ НИКАКВИ ТУРИСТИ ???? ДА КА СА ДА ГИ ПРЕДЖОБЯ????? СЯ САКАМ ДА ПРЕДЖОБЯ БРАТЯТА РОМАЛЕО ДА ВИДИМ КОЙ Е ПО СПЕЦ АЗИ ИЛИ МАМАЛИГИТЕ. ИЗЛЪГАХ ОТ ИГНАТИЕВО СЪМ ЧИЧО.
  • 2 Морския

    15 1 Отговор
    ,,една птичка пролет не прави,,
  • 3 хайде де

    12 3 Отговор
    Тези три държави не са ни голями приятели , не съм чул да ни подкрепят за РСМ ...Да им взимат парите в Златните ,без угризениия.
  • 4 доган

    11 1 Отговор
    Да са живи и здрави, фекалната вода ги очаква, плувайте и пийте на воля!
  • 5 Гост

    13 1 Отговор
    Какво почиване на морето, като вече 22 дена вали ежедневно? Някой помни ли такъв Юни? От октомври месец сме затворени по къщите, стана вече 9 месеца. Да беше поне снежна зима, да поиграят децата, а то - само дъждове, кал, киша и мъгли. Ще подлудеят хората бе, ей! И сега, ще ми кажат, че заради дъждовният юни, браншът има пълно право да си надуе цените, нали така, господа кожодери?
  • 6 0808

    4 1 Отговор
    ... пак искат държавата тоест ние да ги храним...а данъците не си плащат..абе къде сте тръгнали с това лайн-но море? чупката...
  • 7 Ашкулсун

    3 1 Отговор
    Да е жив и здрав ковида. Мутрохотелиерите на бетономорието да пътуват.
  • 8 2008

    0 0 Отговор
    Едно време идваха Англичани,Белгийци,Руснаци,Французи,а сега на Поляк и Румънец се радваме.Направете си сметка щом за тях е по-изгодно да почиват у нас,до къде сме я докарали!