Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 15:52 1 996 16

ДКЕВР е абдикирала от функциите си, правителството - също

  • дкевр-
  • абдикирала-
  • функциите си

ДКЕВР е абдикирала от фукциите си, както и правителството, което се доказа с последните кадрови решения в регулатора. Когато няма свободен пазар, единственото, което гарантира справедливостта за потребителите, трябва да е регулаторът, а той не работи добре. Така  председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева коментира снощи, на среща с обществеността в Благоевград, високите и неясни сметки за електроенергия.

Тя определи като крайно нечестно загубите при преноса да се отразяват върху сметките и да ги плащат хората. Така не се стимулират електро-разпределителните дружества да правят инвестиции, за да намаляват загубите, добави още Кунева. По думите й, за да могат дружествата да се състезават помежду си и да се спрат корупцията и картелите, трябва да се пристъпи към либерализация на пазара. Кунева каза, че и частният, и държавният монополи са еднакво лоши за гражданите, ако няма институция, която да защитава интересите им и предложи като решение сливането на Комисията за защита на конкуренцията с Комисията за защита на потребителите.

От екипа на Кунева припомниха, че именно тя, като европейски комисар, е предложила и на предходното, и на сегашното правителства, както и на ДКЕВР, въвеждането на единната сметка за ток. Въпреки, че 14 държави членки на ЕС я въведоха, България не го направи, коментираха още от движението, а това можеше да спести сегашните проблеми.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ представи и основните приоритети в управленската си програма. Мерките за преодоляване на бедността, повишаване на растежа и подобряване на бизнес-климата бяха сред основните акценти. По думите на Кунева и екипа й, корупцията, нечестните обществени поръчки, назначаването на близки до властта хора, без опит, на ключови постове в администрацията и липсата на разум в управлението са най-големите проблеми на страната.

Кампаниите се водят, за да познават политиците проблемите на хората, а не да се оправдават с предишните управляващи, посочи организационният секретар на движението Калин Томов, който допълни, че лидерът и представители на движението ежедневно се срещат с хората в различни населени места, а партията вече има екипи в над 90 % от територията на страната.

Днес и утре Меглена Кунева и екипът са на посещения в Белово и Хисаря.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ghjdjk

    1 0 Отговор
    г-жо Кунева до кога ще лъжете хората ? Нямате ли достойнство?Готови сте да съборите ДЪРЖАВАТА с БСП и ДПС само и само да сте на власт.Дано народът да си е взел поука от миналите 20 години.Мислете за децата си хора!!!!!!!!Не допускайте пребоядисани хора във властта каква и цена да трябва да платим.

    Коментиран от #2, #14

  • 2 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ghjdjk":

    100% съм съгласен с теб.
  • 3 Никола Велев

    1 0 Отговор
    Тая кривата ни има нещо за будали! Като чели не тя договори предсрочното затваряне на 3ти и 4-ти блок, като че ли банката в която рабити не загроби българия с едно заемче на супер висока лихва, което пък другите "честни" хорица - от БСП и ДПС окрадоха чрез комисионни и консултантски услуги! Аман от популисти! Хем национализации ще правят, хем работни места ще създават - кой нормален ще развива бизнес в държава която прави национализации! Оня днес обещава да вдига пенсии и да намалява възрастта за пенсиониране - и как ще стане - да ги разправя тия на онова УН-че в Северна Корея.До сега не гласувах, но сега ще го направя. Не мога и да си представя какво щеше да се случи на България, ако тройната коалиция управляваше вместо ГЕРБ! Гаранция щяхме да имаме още една национална катастрофа в историята ни!
  • 4 Гергана

    1 1 Отговор
    Имаме си най-уважавания експерт по защита на потребителите в Европа - г-жа Кунева. Защо не се вслушват в думите й управляващите? Щото Боко вижда конкуренция в нейно лице. Крайно време е на преден план да излязат културни хора като нея, стига са ни командосвали простаци.

    Коментиран от #11

  • 5 svejarov

    1 1 Отговор
    Правителството се оправдава със всички досега.Било то Цар,Хан или предишен политик.Вижда се ,че няма да направят нищо.Просто ще изпълнят ангажимента си към монополите.
  • 6 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    ТИ КОЯ БЕШЕ ТА НАЛИВАШ АКЪЛ ...А ШУШУМИГА ДРЕБНА ? НАЛИ И ТИ УЧАСТВАШЕ В РАЗПРОДАЖБИТЕ И ЛАПАШЕ ЕВРАЦИ ИЛИ ЗАБРАВИ ВЕЧЕ ЗА ТОВА ЛЕЛИЧКО ???
  • 7 диан

    1 0 Отговор
    тая им ги продаде
    а тия сега само кършат ръце
  • 8 112

    1 0 Отговор
    кунева я се засрами малко
  • 9 krassimir

    0 1 Отговор
    Най после един разумен и верен анализ на проблемите с ЕРП-та. Анализът е съпроводен с възможни стъпки за решение на казуса. Но най същественото е, че правителството е абдикирало от задълженията си и прехвърля вината на регулатора, който то само избира и назначава. Видно и, че настоящето правителство е неспособно да разрешава адекватно проблемите на гражданите и икономиката. Кунева представя и основните приоритети в управленската програма и по този начин дава ясна и силна заявка за кандидатурата си за изборите това лято. като представител на десните сили у нас.

    Коментиран от #10

  • 10 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "krassimir":

    ПИЧ СМЕНИ СИ ДИЛЪРА ... НЕЩО МАЙ ЛОБИРАШ ЗА ТАЗИ ? НЕ ВЯРВАХ ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ХОРА КОИТО ДА ГИ ПЛЮЕШ А ТЕ ДА ВИКАТ :– ДЪЖД МЕ ВАЛИ !
  • 11 Ох болии

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гергана":

    Я по добре бързо си изпий хапчетата или спри тревата дето пушиш!Явно не спираш да сънуваш розови сънища!
  • 12 евангелист

    0 0 Отговор
    наивник на средна възраст си ти!
  • 13 сега

    0 0 Отговор
    Нали ти подписа смъртната присъда на 3и 4 блок на АЕЦ Козлодуй
    Твоето правителство продаде на безценица ЕРП
    Вземи и се скрий.....
  • 14 gnida

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ghjdjk":

    Ами точно като жуналистчето кошлуков , дето щеше да събаря царя.Дадоха му 2 министерски кресла и млъкна като ням.И таз е същата.Политиците са като хиени-не могат да се гледат , но искат да вземат кокала от този който е на власт.
  • 15 50\50

    0 0 Отговор
    Червена БАБИЧКА
  • 16 Владислав

    0 0 Отговор
    Въпросната госпожа Пръмова, е крайно време да спре да се показва в публичното пространство, защото много добре си спомняме какви поразии нанесе на родната енергетика. Ако разчита на късата памет на хората, жестоко се лъже.