Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 12:43 1 356 1

ДКЕВР: Няма искане за 20% скок на тока

  • ток-
  • цени-
  • дкевр-
  • евгения харитонова

Нито едно ЕРП не е подало в комисията ценово предложение

Пълна спекулация е, че токът ще поскъпне с 20%, заяви заместник-председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова след днешното открито заседание на регулатора по повод появилите се в медиите публикации за скок на тока на електроенергия.

Тя поясни, че до този момент нито едно ЕРП не е подало в комисията ценово предложение. Харитонова прогнозира евентуално поскъпване на парното заради промените в Закона за енергетика, според които НЕК вече няма да изкупува от ТЕЦ-овете токът, произведен по неефктивен способ.

Тя предупреди битовите клиенти, които още сега искат да излязат на свободния пазар, внимателно да избират търговците.

Трябва да си намерим добри търговци, защото, като търговецът ни в един момент реши, че не му е интересно на мене да ми доставя, той може да се откаже. Има някакви договори, те ще се изпълнят. Но в едни момент оставаш на доставчици от последна инстанция. Цената на доставчика от последна инстанция, 1 -2 месеца, докато се прехвърли на друг доставчик, цените на доставчика от последна инстанция са по-високи, предупреди за клопките на либерализацията Евгения Харитонова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Спекулация сега истина утре, това ни очаква в тази държава.