20 Януари, 2015 21:13 1 517 0

Още умуват за цената на тока

  • ток-
  • цена-
  • дкевр-
  • светла тодорова

Към средата на годината се очаква да стане ясно как ще реагират енергийните компании на свободния и на регулирания пазар и тогава Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще се произнесе дали ще има промяна в цените на тока. Когато има яснота каква част от тежестта на цената трябва да поемат крайните потребители, ще се наложи да бъде съставен 2-3 годишен план за плавно повишаване на цените. Това заяви председателят на ДКЕВР Светла Тодорова пред участниците в 9-ата годишна среща на бизнеса и правителството.

Комисията ще реагира, надявам се, адекватно на ситуацията, на промените, които евентуално ще бъдат направени, каза шефът на регулатора.

Като моето лично мнение е, че ако се окаже, че системата е същата, каквато е в момента и не са направени достатъчно стъпки, за да бъдат облекчени крайните цени, тогава трябва да приемем един краткосрочен, може би две-тригодишен план, с който да дадем ясна представа на потребителите как ще се развиват цените през следващите години и какво могат да очакват, отбеляза Светла Тодорова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА