Last news in Fakti

15 Юли, 2021 21:51 1 822 8

До 2 август се декларират и плащат данъци за второто тримесечие на 2021 г.

  • нап-
  • доходи-
  • данъци

Съобщение от НАП

До 2 август се декларират и плащат данъци за второто тримесечие на 2021 г. - 1
Снимка: БГНЕС

На 2 август изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларации за второто тримесечие на 2021 г. Това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета.

Най-бързо и лесно плащането се извършва чрез виртуален ПОС в портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис.

Физическите лица, които са получили доходи от наем, от друга стопанска дейност или от други източници, изплатени през второто тримесечие, също обявяват до 2 август пред НАП дължимите от тях авансови данъци. В същия срок се декларират и окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържаните окончателни данъци върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други).

Информация за декларирането и внасянето на данъците можете да получите в сайта на приходната агенция - www.nra.bg или от Информационния център на НАП: 0700 18 700, според тарифата на съответния оператор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    8 0 Отговор
    Абе другото, кражбите навърхушката, злоупотреби за милиони се влачат ли влачат, ама нормалния човек не трябва да ИЗПУСКА СРОКА ДА СЕ ИЗДЪЛЖИ...НА КОГО,БЕ???ЙА ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ОТКРАДНАТ И ОТКЪСНАТ ОТ ЕЛЕМЕНТАРНИЯ МУ БЮДЖЕТ ЗАЛЪК?!....ЗА ЗАТВОРА СТЕ ВСИЧКИ ОТ ТАЗИ ГЕНОЦИДНА МАШИНА! БЕЗСРАМНИЦИ!
  • 2 Ей го на

    4 0 Отговор
    Почна се.
  • 3 Майна

    6 0 Отговор
    В ТАЯ ДЪРЖАВА СЕ ГЛОБЯВАТ И КОНРОЛИРАТ САМО НОРМАЛНИТЕ! АМА И НАРОДЪТ ВСЪЩНОСТ НЕ Е СЪС ВСИЧКИЯ СИ,ЩОМ ТОЛКОВА ВРЕМЕ ГО ТЪРПИ!ПЪК И ЗА ТРИФОНОВ ГЛАСУВА ДОРИ....ТОЗИ ,ДЕТО СЕ ТЪТРЕШЕ С ОНЗИ ДРУГИЯ, РОСЕНЧО,ЗАВЪРШИЛ СИМЕОНОВСКАТА ШКОЛА ,ДА ТЪРСЯТ ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ОТ МУТРИТЕ ....НАПРАВО НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ТОЗИ ЩЕ УПРАВЯ БЪЛГАРИЯ
  • 4 Майна

    5 0 Отговор
    Отивайте да плащате анъците, че ОНИЯ отгоре опоскват всичко, МНООГО Е ТРУДНО ДА СЕ СПРАТ КРАЖБИТЕ, ДОРИ ОНЯ ПРЕСТЪПНИК ГЕШЕВ НЯМА КАК ДА ПОДВЕДАТ ПОД ОТГОВОРНОСТ, ЩОТО МНОООГО Е СЛОЖНО!ОТИВАЙТЕ, ЧЕ НЯМА ОТКЪДЕ ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ....НАИСТИНА НЯМА ТАКЪВ ТЪП НАРОД
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жоро

    4 0 Отговор
    Овцата ганьо каза бее и си плати данъците за пътищата на макарон, за мизерните пенсии, за кюлчетата на бойко без данъци .. Бее . Една стотинка няма да видите от мен бее-бее
  • 7 Е не

    2 0 Отговор
    Е кажи честно, верно ли удържате на чуждестранните студенти данък доход за стипендии .. Е вие не сте хора, честно..
  • 8 НАСТРАДИН ХОДЖА 😇

    1 0 Отговор
    ДОКАТО ИМА ОВЦЕ..ЩЕ ИМА СТРИГАНЕ 😂