20 Юли, 2021 05:50 11 590 38

Трагедия в туризма, англичаните масово отменят резервации

  • англичани-
  • туризъм-
  • полети-
  • резервации-
  • черноморие

Забраната за влизане на британци в страната ни изправи хотелиерите пред поредно изпитание

Трагедия в туризма, англичаните масово отменят резервации - 1
Снимка: БГНЕС

Новите ограничения за граждани на държави, които са в червената зона и по специално за тези от Великобритания, доведоха до масово анулиране на резервации в курортите по Южното Черноморие, предаде БНТ.

Първият чартърен полет от Острова се очакваше да кацне следващата седмица в Бургас, но заради рестрикциите, които нашата страна въведе, е отменен.

В петък Великобритания постави страната ни в "зелената зона" и на практика позволи на туристите да почиват у нас. От вчера обаче, България забранява на британците да влизат страната ни, което доведе до масова отмяна на резервациите в хотелите в големите курорти на юг.

"Ситуацията е трагична. Тази година започнахме да работим с английските туристи, казаха, че ще дойдат, но ето резултата. Сега се налага отново да търсим други клиенти, на които да дадем резервациите. Предполагам, че ще бъдат заети от българи и румънци", каза Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.

Невъзможността да бъдат планирани почивките от чужбина е сериозен проблем пред бранша, който ще се отрази и на следващия летен сезон, смятат хотелиери. Липсата на британски туристи може да се отрази пагубно не само на бизнеса в Слънчев бряг.

"За нас основните пазари са Великобритания и Германия и то не само за България и за други съседни нам страни, които са ни конкуренти. Защо се спират хора, които са ваксинирани не с една, а с две дози от ваксина, призната в Европа. Нали идеята на всичко това, което правим в момента от началото на пандемията е да се ваксинираме", каза Христо Чапкънов, хотелиер.

Към момента курортите на север от Бургас са пълни предимно с туристи, които са в зелената зона.

От Летище Бургас обясниха, че всички чартърни полети за месец юли от Великобритания са анулирани. Първият заявен е на 2 август, а три дни преди това ще бъде преразгледан въпросът дали британците ще останат в червената зона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    85 5 Отговор
    Тц тцтцтц, нали уж 80% от ингилизите бяха чипирани бре, как става тъй 😂😂😂😂😂
  • 2 Ива

    114 5 Отговор
    Супер това лято по спокойно на морето нема пияни и дрогирани екземпляри да гледаме

    Коментиран от #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 аз да ви

    104 3 Отговор
    Съжелявам дребните риби с малките семейни хотелчета (по скоро фамилни къщи от които дават стаи). И се радвам, че големите крадци дето бетонираха морето ще останат без туристи...

    Коментиран от #32, #38

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 123

    57 14 Отговор
    Трагедия няма, искаха си руски туристи и на тях им е разрешено да идват в България. Никой морски хотелиер или ресторантьор не иска стиснати англичани.Искат само богатите и щедри руснаци да за да им направят сезона печаливш достатъчно за хотелирите и ресторантьорите на морето.

    Коментиран от #13, #27, #28

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нищо не разбиращ

    80 2 Отговор
    Не ни трябват англичаните и германците,просто калкулирайте цените на нощувките до нормални за българите и ще се се напълни цялото Черноморие.Потърсете причината повечето хора да чакат по пет часа на влизане в Гърция.
  • 12 ИВАН

    49 2 Отговор
    Явно, на никой няма да му липсват тия англичани.
  • 13 Добре

    28 19 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Руските туристи в България не са нито богати ,нито щедри.Пълен леш са и е нормално да е така,защо богат човек ще дойде да почива тук?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Конан

    40 6 Отговор

    До коментар #13 от "Добре":

    Със сигурност а са по-богати и надеждни от английските аборигени които идват да си направят мизерията
  • 15 Наркос

    37 3 Отговор

    До коментар #13 от "Добре":

    Същото важи и за англичаните...само по-бедните биха дошли тук и за това по нашето море се събира предимно утайка

    Коментиран от #26

  • 16 Факти

    16 3 Отговор
    Хахаха, надежда гов.... да за пачки се увенчан с разочарование. Никой да не идва и да се срутят бетоновите изродщини на мутрополитиците
  • 17 Георги v.

    28 2 Отговор
    Трагедията е основно за мутрите, които само за няколко десетилетия съсипаха черноморието и изгониха хората от курортите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Айде бе

    14 14 Отговор
    Нали воят беше, че руските туристи крепяли нашия туризъм (макар истината да е, че са някъде 7%) А се оказва, че 50% са англичаните и германци. "Богатите руски туристи"-ще ме спукате от смях- дето крадат по магазините, опустошават шведските маси, мъкнат и крият храна по стаите и се бият за безплатните шезлонги! Лично съм виждал в Гърция на закуска при НВ, как рускиня тъпче салата с лук във вечерна чантичка или как вземат цяла тава от шубера през ръцете на чакащи хора и я носят на събраните си няколко маси, или как местят вратите за плажен футбол от пясъка и г и слагат на тревните площи. И сега спряха англичаните и пускат тези примати само с тест, макар в РФ да пламти от епидемията

    Коментиран от #35

  • 20 Беше ясно

    19 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Защо се спират хора, които са ваксинирани не с една, а с две дози от ваксина, призната в Европа."
    Има ли още заблудени, които ще се ваксинират за да могат да пътуват свободно?
  • 21 Студопор

    9 3 Отговор
    Ето де - толкова години Ганьо реве, че не може да си намери чадър и шезлонг от руснаци и англичани. Готово, сега има места. Няма да има и пияници и друсаняци от Англия по капанчетата. Крайно време е България да остане за българите. И сега е ред на българите да спасят туризма.

    Коментиран от #23

  • 22 Съдията Дред

    12 1 Отговор
    Упорито не искат да признаят, че и ваксинираният може да е заразоносител. А и крайно време е за по строг контрол на нашенските гастарбайтери при завръщане. Карантината им трябва да е в място, контролирано от държавата, за сметка на карантинираните, така, като е в Англия.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ива":

    И аз така си мислех, но цените ме изненадаха лошо. Всичко е с поне 25% нагоре, а качеството е по-зле отпреди. Миришещо месо в салатата с пилешко, претоплена пържена риба, персонала е на половина за да е по-тънко и чакаш по половин час да ти вземат поръчка и още толкова да ти я сервират. Наем на стая с три легла за нощ е колкото месечен наем на същата в града.
  • 25 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Съдията Дред":

    Ваксината пази само и единствено този, който се е ваксинирал. Той може да пренася зараза и да зарази другиго. Може с ръцете си, с дрехите си, със слюнките при говорене и хъкане...... Може, но не го признават. Обявяват ваксинираните за чисти като епруветки и до там. Който си е дал парите за ваксина вече има право да е свободен човек. Тези, които не са дали пари за ваксина ще продължат да са като затворници.
  • 26 123

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Наркос":

    Коментара е заради това че Българските туристиечески бизмесмени наддават вой само за да им изпращат руски туристи, със смешни обяснения колко са по богати от всички на света и най-щедри.За сведение не всеки един тука, беден турист в България не идва дали руски или английски, хората са поне средна класа в страните си, а колкото по бедна е страната толква туриста от тази страна идвчш в България е по-богат.Билета до България е 300 Е плюс виза за руснаците плюс 100 евро за ПСР тест, също и за англичаните, и това е разхода за всеки един много преди да стъпи в България.Имайте уважение към туристите, те не са брашнян чувал за изтупване, нито намират парите си вървейки по улицата, за да ги подарят на Бъгарски хотелиер и ресторантьор.
  • 27 Стефан

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    БВП на човек (ном.) 11 305 щ.д.[4]
    (на 62-ро място) Казваш богати руски туристи, справката е от Уикипедия, ИСТИНСКИ богатия руски турист ще отиде в Монако, в Италия, на Кариби, на Бахами, и други острови, но не и в България, ние сме направили хотелите, услугите, качеството и обноските като за бедняци с 1000 лева ззаплата или някой европеец на социални, няма нужда да лъжеш за богатите руски туристи, у нас такива няма.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 123

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Стефан":

    Че качеството на услугите в туризма в България е много ниско също и на комфорта в хотелите. Но цените им не са ниски дори и за Български Туристи цените са твърде високи.Преди да говорите че руските или Английски туристи с бедни погледнете в огледалото.За да доиде в България един руски турист трчбва да получи и плати виза от 100 евро, за да получи виза трябва да си е предплатил хотела минимално 100 лв на вечер,да има медицинска застраховка за 30000 евро, и да даде банково потвържедебие че за всеки ден престой в България има минимално 50 евро на човек, плюс платен билет отиване и връщане средна цена 393 евро на човек, и отделно ПСР тест от 130 лв два пъи на човек.Така минималната 7 дневна почивка на един руски турист струва 1268 евро.Та бедните руснаци получават 146 евро заплата на месец, кога беден Руснак ще дойде в България? Да не говорим за беден Англичанин 370 евро е билет на човек средно или повече , една хотелска стая на най-ниската предлагана им възможна цена за 7 нощи е 1298 евро, без закуска или храна включена в цената.На двама човека цената излиза 2038 евро, за един е 1668 евро , и 630 евро за храна плаж и питиета.цена на ваканция за една седмица почивка на един Англичанин е 2298 евро=4481 лв на човек на седмица. Бедни хора в България не идват, цените в България не са за бедни хора, нито са за Българи, за това Българите отиват в Гърция.
  • 31 Българин

    6 0 Отговор
    Че кой се е затъжил у нас за пияните английски наркомани ?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 гошо

    3 0 Отговор
    Фалирайте,крадци.
  • 34 4394

    3 0 Отговор
    Е ЩО?! НАЛИ СА ЧИП...ПАРДОН, ВАКСИНИРАНЕ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕТО АНГЛИЧАНЧЕТА?! КАКВА САТАНИНСКА ИГРА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ИГРАЕТЕ ВАШТА....!
  • 35 123

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Айде бе":

    Руските туристи в България е 2019 която е най добрата туристическа година са само 4%, те никога не са били основен фактор в туризма и приходите на България. За сметка на това Българската икономика е собственност на русия и руски фирми.Цялата енергетика и енерго носители внос в България са руски,Много банки са или руски или с руско участие, за цялата техника на армията България закупува резервни части и ремонт от Русия.Другата част е собстевнност на турци и турски фирми, това представлява иконмикката и живота в България, руско-турска колония.
  • 36 Абе

    2 0 Отговор
    нищо, като не е от Англия, от Европа ще просите пари, както винаги.
  • 37 пфууууу

    2 1 Отговор
    Руснаците крадяли храна, англичаните пиели, а датчаните направо бият. Абе вие да не мислите, че в Гърция е по-различно? А, да, чакането по пет часа на опашка. Просто навсякъде туризмът се превърна в едно голямо айде да не казвам.
  • 38 Някои от тях са пълни с румънци

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "аз да ви":

    в момента. Говоря за големи хотели в Златни пясъци.