30 Август, 2021 16:32 5 340 10

Христо Василев пред ФАКТИ: Ако политическата криза продължи, можем да очакваме много фирмени фалити

  • христо василев-
  • строителен предприемач-
  • криза-
  • бизнес-
  • фалити

Обществена тайна е кой има интерес от хаоса, твърди строителният предприемач

Христо Василев пред ФАКТИ: Ако политическата криза продължи, можем да очакваме много фирмени фалити - 1
Снимка: Личен архив

- Доколко политическата криза, в която се намираме, ще се отрази в бизнеса?

- Политическата криза ще се отрази не само на бизнеса, а и на всички хора - пенсионери, държавни служители и заети в частния сектор. Тази криза тепърва предстои, дори и да се състави правителство, политиците ще трябва да се състезават с времето. Корона кризата настъпва много по-бързо от очакваното, тази година започна от средата на август докато миналата от средата-края на септември. Политиците имат прекалено много работа за вършене, а те още не са седнали на една маса да се разберат поне за бюджета, корона кризата и най-належащите въпроси. Без актуализацията на бюджета, дори и да остане служебното правителство до следващите избори, то няма как да работи. Надяваме се останалите лидери на партии да имат съвест и да поемат отговорност както го направи Корнелия Нинова в неделя.

- Ако се задълбочи, очаквате ли фалити и във във вашия сектор?

- Политическата криза вече се задълбочи, корона кризата и тя е на път, без правителство не можем да излезем бързо от нея,трябва да се изготви спешен план за действие и той трябва да е за минимум 7-8 месеца.Тази година се очакват повече фалити на малки фирми от миналата година. Както сами виждате, в момента са спрени много строителни площадки ,там са много голям процент от тези малки строителни фирми, които са подизпълнители на големите акули в бранша. Разликата е, че големите имат голям финансов ресурс и могат да се справят 1-2 години, докато малките нямат този ресурс и не могат да подържат своите служители. Те дефакто остават без служители, договорът е подписан с голямата фирма, след това следват неустойки и фирмата обявява несъстоятелност. От всичко това губи хазната и печели само голямата фирма. Пак казвам, без правителство, без гласуване на бюджета, няма как да говорим за подмомагане нито на среден, нито на малък бизнес, защото няма кой да го гласува. За всичко това ще са виновни онези партии, които се наричат партии на промяната. Трети избори ще доведат не фирмите, а държавата до фалит!

-Кой има интерес според вас от политическа нестабилност и произтичащото от това в бизнеса?

-За нестабилност и кой ще спечели от това...Големите фирми, играчи и хората, близки до сегашните управляващи - те ще бъдат печелившите. Договорите с държавата са подписани,преведени са аванси, обикновенно около 30%. В този хаос, в който се намираме в момента, може би ще минат месеци и години, тези фирми може и фалит да обяват или да бъдат прехвърлени на трети лица (бездомници) и държавата изгаря с аванса. Това е обществена тайна. Дори и големите кредити, теглени от ББР, са теглени от подставени лица на олигарсите .Вие преценете кой има интерес от този хаос! С риск да се повторя многократно пак ще кажа - политиците да загърбят враждите си, да преглътнат егото си, да седнат на една маса и да разрешат належащите проблеми, защото тези проблеми са на народа, не техни!

Интервю на Сребрина ГАДЖЕВА


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дерас

    15 4 Отговор
    Фирменни фалити от фирми до сега на хранилка от ГЕРБ! Това се очаква, време ви е!
  • 2 малкия

    14 5 Отговор
    Тоз добър чичко открива топлата вода доста позакъснял.Трябваше да помисли преди да викат оставка,мутри вън и да искат подмяна на управляващите.Сега да излязат пак и да почнат с яйцата,доматето и с героите от Боец.За простотията няма лек.Волът рил рил със задните крака и накрая се оказало,че всичкото изрито е на гърба му.
  • 3 Сатър на Хана

    11 1 Отговор
    Всички фалирали мутри и бекове, Заповядайте в САЩ , може да работите на портокалите 3 цента на кило набрани портокали - има постоянно места. Да видите и вий малко труд... Приятеля ми върти в Испания по 12 часа на ден тир.
  • 4 Хъх

    10 1 Отговор
    Фалити ще има сис сигурност, но няма да са само малките. Лапачката ви свърши и е време за трезвеност и малко да намалите цените …
  • 5 ТаУмВзе

    7 5 Отговор
    Коя е тая баДка, която лае? А когато се отчиташе на данък Чекмедже, беше добре а.
  • 6 Българка

    14 0 Отговор
    Докато не влязат реално в затвора няколко бушона и не се криминализира прехвърлянето/ неплащането на данъци чрез измама ( прехвърляне на фирми на бездомници) мутрите ще си процъфтяват, а почтените данъкоплатци ще плащат цената на далаверите им
  • 7 среднощен

    4 1 Отговор
    "Системата ни убива..." - и по този начин...?
  • 8 стига шикълки

    13 1 Отговор
    само с фалити ,eдва ли ще се размине! политическата класа направо реве за бой с тояги!
  • 9 Да фалират

    6 2 Отговор
    Дреме ми за строителните фирми, съсипахте София.
    Фалирайте.
  • 10 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 3 Отговор
    КОМУНИЗЪМ И ЗЕЛЕН ЧОРАП , ВОДЯТ ДО МИЗЕРИЯ И ГЛАД ! ! !