13 Октомври, 2021 19:41 6 060 29

Бизнесменът Николай Събев: Куриерските фирми трябва да еволюират и да развият нови услуги

  • николай събев-
  • куриерски фирми-
  • еволюират-
  • нови-
  • услуги

България не е направила нищо, за да бъде транспортен център, казва собственикът на "Еконт"

Бизнесменът Николай Събев: Куриерските фирми трябва да еволюират и да развият нови услуги - 1
Снимка: Bloomberg TV

В България се гледа по несистемен начин на транспорта и липсва идея как да се обединят различните видове транспорт в една мрежа. Куриерските фирми трябва да еволюират и да развият нови услуги, като системи за плащания и доставки с дронове, за да бъдат част от бъдещето. Това заяви Николай Събев, собственик на "Еконт Експрес", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV.

"От логистична гледна точка ние не сме направили нищо да бъдем привлекателен транспортен център... Средната скорост на придвижване на стоките трябва да е най-малко равна на европейската и да имаме инфраструктура с интермодални терминали."

Събев цитира доклад на Министерството на транспорта с поети, но неизпълнени, цели за развитието на транспорта в страната като част от европейската мрежа.

Собственикът на "Еконт Експрес" даде пример с лошата инфраструктура и връзки със София в отношение на Русе. "Русе е изолиран от България... Не можеш да отидеш за един ден до Русе, да си свършиш работата и да се прибереш."

Запитан за бъдещето на куриерския бизнес, Събев заяви, че той трябва да навлезе във всички други системи. "Ако се занимаваш само с доставка, без плащания и другите условия, които гарантират, изпълнението на тези транзакции, то ти не си способен да си логистик."

Доставките с дронове трябва да бъдат голяма част от това бъдеще, заяви той.

В коментар за пандемичните мерки, Събев заяви, че бизнесът и предприемачите нямат голяма нужда от помощ от държавата, това трябва да бъде запазено за хората в нужда. "Българският бизнес е изключително интелигентен, за да се позиционира в тези икономически условия."

Подходът "проба-грешка", който по нужда е характерен за бизнес предприемачите, започнали през 90-те години на миналия век, се оказа изключително успешен, смята Събев.

"Въпреки лошите условия в публичния сектор ние продължаваме да правим бизнес... Държавата трябва да спре да се занимава с политиканстване."

Николай Събев ще е кандидат-депутат на движение "Промяната продължава" в Русе на парламентарните избори на 14 ноември


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 35 Отговор
    Ето такива бизнесмени като него и мене ще оправим България заедно с учените млади хора.

    Коментиран от #3, #10, #14, #20, #29

  • 2 ТаУмВзе

    25 5 Отговор
    Най новата кУриерска услуга е да си бесен слугинаж на соросоидчета, които и Теб ще те прецакат! Хитър е като къца мравка тоя. Колко кинтаж е цакал, да го отпише. Бухахах
  • 3 Тъпири

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като теб и Ицо газарто.
  • 4 Пабло Еакобар

    12 1 Отговор
    Да разнасат хашиш!

    Коментиран от #12

  • 5 Анти трол

    24 4 Отговор
    Свалете цените по-добре, вместо да спонсорирате Киро Истината.....
  • 6 Пфу

    19 3 Отговор
    Появи се поредния мундар даващ акъл... Дръж си го за себе си мумио
  • 7 метачът

    19 3 Отговор
    И този си повярва, че е гоуем.
  • 8 Русе Бг

    15 2 Отговор
    Нали вчера каза че правиш това от което разбираш... А сеа се оказва че може да почистиш и да чистиш да речем тоалетни... Неадекватен си, ще си съсипеш фирмата с тия изказвания!... Смятай че никой няма да гласува за теб, дори и твите будисти
  • 9 Браво

    11 2 Отговор
    В Турция вече предлагат доставки с дронове, (явно е видял от там, но нищо тя котката гледа касапина, ама още касапин не е станала), но за разлика от тях ние не произвеждаме дронове, което ще рече, че още ще се вдигне услугата
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сатана

    20 3 Отговор
    Кой е дал право на Еконт да събира пари кеш?Също и да предоставя личните данни на КИРИЛ БЕНДЕР,мошенникът от Канада?

    Коментиран от #13

  • 12 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пабло Еакобар":

    За нарко незнам, но съм свидетел как разнасят и доставяъ по турско сеганските села цигари и тютюн без бандерол!
  • 13 ПЕНЦИОНЕР

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана":

    .... ПРАВ СИ... МУМИАТА.. БУДИС ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ЛИПНИ ДАННИ.... ОСВЕН ТОВА... СЪБИРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧУЖДИ БИЗНЕСИ... НАПРАО СИ Е ЗА АРЕСТА!!!
  • 14 Кирчо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Харесвах те, но знай човече, че този от руси и подобни като него те ерозират бате... факт, ще останеш мн изненадан неприятно на 14.11
  • 15 някой

    10 0 Отговор
    Щях да пукна от смях като слушах Киро Харварда как припознал в тоя бъдещ ,, транспортен министър". И вемерта същия господин беше в едно студио.Еее, много зле.

    Коментиран от #16

  • 16 ХЪРЕАТСКИ Е

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "някой":

    ... НИ Е ХАРВАТ
  • 17 Сър

    5 0 Отговор
    И тая мумия комунист откъде я намерихте ?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сабръйна

    3 1 Отговор
    Тоз почнахте да го показвате по-често от Лада Нива ве ,амaн ти и caита
  • 20 Пепи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Точно като тебе, дето цял ден пишеш по форумите.
  • 21 Антон

    3 1 Отговор
    Във визията на г-н Събев има доста верни неща.
    Имам 2 забележки :
    По активността на бизнеса на база куриерски услуги може да се съди донякъде, защото това зависи и от другите канали за експедиция.
    Ако г-н Събев прецени, нека да сподели как и откъде натрупа ноу-хауто през първите години!
  • 22 подател

    7 1 Отговор
    Една фирма, започне ли да ти слага процент за гориво, или каквото е там - приключва. Лично аз съм "еволюирал" към друга куриерска фирма.

    Коментиран от #27

  • 23 0808

    8 1 Отговор
    .... остави дроновете, а ми кажи защо за един лист хартия тежащ не повече от 3 грама ми вземаш пет лева? никакъв глас за теб, алчнико..
  • 24 0000

    4 1 Отговор
    Този робовладелец будист няма никакъв шанс.даже и в Русе
  • 25 Биби

    3 0 Отговор
    Той вместо "да ръси мозък", да измисли как да бъдат защитени интересите на подателя в случай, че получателя откаже приемането на пратката. Масови са случаите, когато в такава ситуация (и особено при не особено скъпи(5-20 лв. пратки), при отказ или просто защото му е дошъл друг акъл на поръчващия, съответно изпратеното да отива "за унищожаване"(прочие, нещо не е ясно как и къде се случва това или просто се продава наново от Еконт) или да става непродаваемо, ако се плати двупосочното й движение.
  • 26 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Пътят до Русе е 4 часа шофиране с почивките за кафе и ОО. Без проблеми съм тръгвал сутринта за Русе, явявал съм се навреме на дело в съда, и съм се прибирал в София същият ден. Случвало се е да бъда на дело в Русе сутринта, а следобед във Велико Търново, и се прибирам същият ден. Ако тръгнеш сутринта в 5, се изнасяш от София за минути, и може да стигнеш и по бързо. Виж , ако тръгнеш след 6.30 сутринта, особено след 7, тогава самото излизане от София си е проблем.
  • 27 бвнймкл;

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "подател":

    Ти можеш да еволюираш, ако имаш избор.
    Някои продавачи работят само с Еконт (на мен не ми е ясно по какви причини ме лишават от избор на куриер) и аз като купувач нямам избор, въпреки че парите за доставка ги плащам аз, а не продавачът.
    Настрисат ми там 8-9 лева за доставка за нещо, за което мога да платя 5 и да си го получа от офиса на Спиди, например, който е на 15 метра от дома ми, вместо да бия 1 км път по вътрешни разбити квартални улички, през които и автомобил не може да мине и върви се обяснявай с тях...
    Ако мога да избера куриер, или ако мога да избера продавач, който работи със Спиди, избирам го винаги, но не винаги се получава...
  • 28 карамфила

    2 0 Отговор
    Бизнесмен?Тоя крокодил не е никакъв бизнесмен и даже не прилича на такъв.Можете да му направите статуя в поза партер защото се е циментирал в нея за изгода на управляващите гейбери.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.