Last news in Fakti

15 Декември, 2021 06:04 1 546 10

Румен Драганов: Няма да оставим на мира новия министър на туризма

  • румен драганов-
  • туризъм-
  • бизнес-
  • христо проданов-
  • министър

Зеленият сертификат ще ни спаси и от Омикрон, той е задължителен и всеки трябва да се ваксинира", категоричен бе експертът в туризма

Румен Драганов: Няма да оставим на мира новия министър на туризма - 1
Снимка: БГНЕС

"Оптимистично съм настроен, че туризмът има възможност да се преобрази и развие, което зависи и от бизнеса, не само от правителството".

Това каза пред NOVA NEWS доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

"Ние сме за зелен сертификат и ускорена ваксинация, особена за хората, които работят в туризма. Тук не трябва да има изключения и компромиси. Науката е доказала, че това е пътят. Подкрепяме намерението на Кирил Петков да въведе зелен сертификат за администрацията", подчерта той.

"Зеленият сертификат ще ни спаси и от Омикрон, той е задължителен и всеки трябва да се ваксинира", категоричен бе доц. Драганов

Той информира, че още утре /б.р. днес/ ще се състои неформална среща с новия министър на туризма Христо Проданов и увери, че няма да бъде оставен на спокойствие, защото има много задачи за решаване.

"Политикът трябва да прилага политиката на правителството, сега имаме професионален политик начело на Министерство на туризма, той е заместник-председател на силна партия, Христо Проданов сега трябва да проведе тази политиката", добави още доц. Драганов.

Според него туризмът се нуждае от сътрудничество с останалите министерства, както е било в началото, и се надява това да се получи, както и развитие на четирисезонен туризъм, на местния туризъм, да се вкара предприемачество в туризма, подобряване на местните икономики, всичко което звучи изключително добре като цели на правителството.

Той добави, че от бранша искат мерките 60/40, 9% ДДС за ресторантьорите да останат, а 80/20 да се разгледа отново.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    8 0 Отговор
    от тия ЗЕЛЕНИЩА !!!
  • 2 Баш софиянец

    9 1 Отговор
    Не може някакъв си хотелиер или нещо подобно да настоява хората с какво да се инжектират. А ако държи на ваксиниране, той лично трябва да поеме разходите по страничните ефекти от ваксината за всички, които е принудил да се инжектират. Не е негова работа да говори по медицински въпроси.
  • 3 Брат ми

    6 1 Отговор
    Вие си гледайте жалките хотелчета ,да не останат пак празни:) Ако Асен и Кирчо си мислят че, всички ще се бодът заради мафията в туризма ,много бързо ще разпуснем и тоя парламент.
  • 4 Последния Софиянец

    6 0 Отговор
    Абе гербав, та точно новият министър от теб ще почне изчегъртването. Яко мачкане ви трябва
  • 5 Другарят

    9 0 Отговор
    разбирач от грабене и далавери в туризма !
  • 6 Селяндур

    6 0 Отговор
    и ухо , готов за арест за цялостната му дейност по забогатяването му !
  • 7 деко

    5 0 Отговор
    ТОЙ трябва да каже кога туристически обекти , заведения , хотели и др . , ще започнат да издават за всичко касови бележки и започнат да внасят данъци , а чак тогава да искат компенсации . Не може при дневен оборот от 5000лв . да си чукнал бон за 500лв. и това е масово . Зареждат евтини продукти и напитки , а цените на сервиране са като в Париж .
  • 8 Госあ

    3 0 Отговор
    “ Зеленият сертификат ще ни спаси и от Омикрон” 😂 коя наука го е доказала ве чиче ? 😂
  • 9 Марш

    1 0 Отговор
    на село , граблив другарьо и ДС ухо !
  • 10 Добруджа

    1 0 Отговор
    С Унищожаване на природата, какъв туризъм? С Не поддържани културни паметници, какъв туризъм? С Мизерна инфраструктура, какъв туризъм? С Манипулирана история, каква значимост, реклама? гърци и прочие ни крадат историята, после отивай да ги убеждаваш, кой, какво е създал от древни времена... каруцата пред коня? щпм тоя защитава откачалник на заслона на тевно езеро, както да коментираме...