Last news in Fakti

8 Януари, 2022 11:30 2 402 34

Дачев: Токът се увеличи над три пъти, не става с компенсации

  • красимир дачев-
  • ток-
  • компенсации

По думите му адекватният процент компенсация за бизнеса е 75%

Дачев: Токът се увеличи над три пъти, не става с компенсации - 1
Кадър Нова тв

„Три пъти и половина се увеличиха сметките за ток. Нищо не става с компенсации. Бизнес с компенсации не се прави - нито може да инвестираш, нито може да развиваш, нито да покриваш разходи”. Така бизнесменът и зам.председател на БТПП Красимир Дачев коментира пред Нова тв високите цени на тока.

„До вчера най-голямата анатема в ЕС беше държавната помощ. За държавна помощ вкарваха в затвора, глобяваха милиони, милиарди. Сега се раздава такава с чувалите”, допълни той.

„Държавата не е създала условия да си купуваме ток, както по целия свят. В момента във Франция, Гърция, Америка индустрията купува електроенергия за около 100 лева. Ние сравняваме сегмента „Ден напред”. Никой в света не прави бизнес с „Ден напред”, каза още Дачев.

По думите му адекватният процент компенсация за бизнеса е 75%. „75% от разликата, която КЕВР е определила за битовите клиенти и реалната, която сме потребили”, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 6 Отговор
    С тая война в Казахстан която сътвориха Янките тока още ще се дигне.

    Коментиран от #2

  • 2 не го слушай този

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    той подкрепяше гроб по време на протестите
  • 3 стига бе

    46 3 Отговор
    Нали не искахте намеса на държавата в бизнеса, сега защо просите? Аман от алчни лицемери!

    Коментиран от #23

  • 4 Назначен

    33 5 Отговор
    червен субект за милионер !
  • 5 Българка

    35 1 Отговор
    Защо българските производители на енергия нямат право да подписват дългосрочни директни договори с потребители, а изнасят енергията на евроборсата? Не е ли крайно време да се промени Закона за енергетика и най-вече член 100? Защо още не е уволнен изпълнителния директор на Газпром. Защо още не са отстранени бойковите калинки в сектор енергетика? Защо в микса за битови потребители не преобладава евтиния ток от АЕЦ? Защо не са изправени пред съда Ковачки, Доган, Борисов , Делян Добрев, Теменужка Петкова и лицето на корупцията Пеевски? Много защо, които водят до СПЕШНОСТ НА РЕФОРМИ В ЕНЕРГЕТИКАТА!

    Коментиран от #21

  • 6 Алфа Вълкът

    35 4 Отговор
    Тоя как още не е фалирал? Работниците му били мързеливи и некадърни, токът му идвал скъп, производство му ниско, едно и също нещо го слушам от тоя Дечев 10г!

    Коментиран от #14

  • 7 ТаУмВзе

    5 7 Отговор
    Пиша му Бавно, за да схване. Олигарсите на герберастията, са ни взели за заложници, докато кирчо ни щави, за да им Плаща!
  • 8 shopski reuters

    27 2 Отговор
    Нали сте най-глемите бизнесмени на страната... това ли успяхте да измислите?!? да чакате компенсации от нашите данъци?!?! егати иноваторите, страшно умини и красиви сте, елита заслужил си богатството поради големия си ум и интелект!!!
  • 9 Зззз

    19 2 Отговор
    Ама какви компенсации, направо 100٪. Този български бизнесмен толкова ощетен,Мале,Мале горките и все с уволнения и вдигане на цените! Не го научиха българина да им плаща ,че работи.
  • 10 сигурно

    13 1 Отговор
    От милионите които ги имаш и ламтиш за още ,и стотинка няма да ти сложат в ковчега!!!

    Коментиран от #13

  • 11 вижда се

    22 1 Отговор
    И той е от честните бизнесмени ,като гергов !!!Най-мисли за работниците си , а им дава по 600 лв. залата !!!!
  • 12 Овчаринът

    13 1 Отговор
    Вие се имате за "елит", извоювайте си го! Ама не сте вълци сами да се храните а сте кучета и чакате храна на готово и когато не ви нахранят искате да ръфате от стадото.
  • 13 Бауу

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "сигурно":

    Няма да му сложат стотинка, защото ковчега ще е от злато

    Коментиран от #25

  • 14 пффф

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    А ти от къде знаш че не е фалирал още?

    Коментиран от #27

  • 15 Tутанкамон

    9 1 Отговор
    Всички сте от едно котило,тиквата ви насади на пачи яйца, благодарете му, пратете му кюлчета злато с неговия лик
  • 16 бобо

    18 1 Отговор
    Махнете временно акциза на Пропан бутана и я използвайте, както и държавата да спре временно вятърните електроцентрали и соларните панели дето тежат на електроенергията ??!! Да ама тези фирми за "Зелена електроенергия" са на половината депутати от народното събрание, какво ги интересува тях народа важното е Те да смукат като пиявици

    Коментиран от #18, #26

  • 17 Лудница

    15 2 Отговор
    Колко струва един измамник и крадец да го пускате в ефир да дава съвети.?нямате ли капка срам, такива като този трябва да са в панделата, а те богати и ръсят мозък навсякъде. Бати демокрацията изкривена.
  • 18 Адолф

    21 0 Отговор

    До коментар #16 от "бобо":

    И защо държавата да спира ветрогенераторите и соларните панели да произвеждат ток.Нека си произвеждат но да го изнасят на международния пазар и да си го продават.За вътрешното потребеление да си остане токът произведен от атомната електроцентрала и други източници произвеждащи ток с ниска себестойност.

    Коментиран от #20, #34

  • 19 Бизнес

    16 1 Отговор
    Печалбите са за нас, а загубите - за вас. Ние ще се возим в мерцедеси,, а вие ще хОдите пеш и ще ни давате парите от вашите данъци.
  • 20 ААААААААААаааааа

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Адолф":

    А Ма Вие до вчера не искахте АЕЦ дори не построиха заради Вас оня гьол в Белене, разтуриха АЕЦ Козлодуй пък Вие искате ток от АЕЦ от КЪДЕ!? Няма КОЙ да Ви го даде!
  • 21 ААААААААААаааааа

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    А Ма Вие до вчера не искахте АЕЦ дори не построиха заради Вас оня гьол в Белене, разтуриха АЕЦ Козлодуй пък Вие искате ток от АЕЦ от КЪДЕ!? Няма КОЙ да Ви го даде!
  • 22 ААААААААААаааааа

    11 2 Отговор
    Другарю Милионер, ЗАЩО се вайкате ток има в излишък така разправяхте! Не искахте АЕЦ Белене за един ГьОЛ става дума! И пуснете 1-4 блок защо ги държите в резерв????????????????????????????/
  • 23 Така де,

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "стига бе":

    не искаха държавна намеса докато разграбят каквото могат и го опоскат. Но понеже са с празни кратуни и нищо не могат, сега вият на умряло, и се самоизяждат едни други. Отделно новите ни "партньори" гепиха най - хубавото и здраво им извиват ръцете с всякякви компромати. Затова скимтят така тъжно. Лошото е, че обикновените хора опират пешкира.
  • 24 Перо

    16 1 Отговор
    Какъв бизнесмен е тоя толуп, държавен милионер от приватизации и далавери с държавни корумпета на тиквата. За пръв път видя зор и ни наду главата! Държавата е го компенсира! А хората кой ги компенсира? Има ли нещо,което да е направил без държавата?
  • 25 Няма как да стане.

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бауу":

    Първо наследниците му няма да го допуснат и ако направят тази глупост, до вечерта ще бъде откраднат.
  • 26 Много маймуни

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "бобо":

    са на клона. Енергоразпределителните дружества, частните прекупвачи и много паразитна сган смучат безконтролно, и неимоверно оскъпяват продукта (тока) Трябва да бъде не енергиен сектор, а ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА И ВСИЧКО ТОВА ДА Е ДЪРЖАВЕН МОНОПОЛ. И не само това много други неща от значение за националната сигурност трябва да са иключително държавна собственост, без никакви паразитни посредници. Те само натоварват системата и оскъпяват крайния продукт. Като пример - дори в САЩ пощите са ДЪРЖАВНИ.
  • 27 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "пффф":

    Тоя е червен бродяга, ако фалира ще бие тъпана по всички медии!
  • 28 НАГЛОСТ

    5 1 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НАРИЧАТ БИЗНЕСМЕНИ.. ТОЯ ... ВЗЕЛ СТОТИЦИ МИЛИОНИ В КРЕДИТ. 30год. ИМИТИРА БИЗНЕС ВМЕСТО ДА ГНИЕ ПО ЗАНДАНИТЕ. И ВСЕКИ ДЕН НИ УБЕЖДАВА КОЛКО ВЕЛИКА М@РША.
  • 29 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    3 1 Отговор
    БРУТАЛНО, ЖЕСТОКО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ...ЯКО ДРАНЕ КОЖАТА МА НАРОДА
  • 30 Халяхулйовци

    2 3 Отговор
    Розовоте очила трябва да се свалят и да се погледне истината. От май насам командва Радрв, ДС съветниците му и харвардскоте тарикати. Все повече хора почват да мислят за Борисов като за сполука и сигурност. Държавата пропада а ние чакаме пак принца на спасеноето. Време е тези 20%които гласуваха за Рундю и юнаците му да свалят розовите очила. Онези от много изчегъкване, изчегъркаха държавата. Докога ще търпим ние трзи 80% които не гласуваха за тези и тези които не гласуваха със мадурските лъжливи тараюясници. Време е да напомним за себе си
  • 31 Гост

    0 0 Отговор
    ами давайте им го без пари, направо.
  • 32 Дачев Обърнисе къв Енергийната мафия

    5 0 Отговор
    Тя диктува цените на тока, а не Правителството! Знаеш кои са в тази Мафия, познаваш лично много от тях!!
  • 33 Г-н дачев

    1 0 Отговор
    От правосъдното м-во се извиняваме Вместо пенсии те сме увеличили тока А трябваше тока да се нама ли а ние намалихме заплатите В мандатная четири годишен срок и това ще оправим Вярваи те ни Ние по имоти трябва да се сравняваме с рашков та изчакаи те още малко Да свалим гешев
  • 34 Watchdog

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Адолф":

    ЕС началството не позволява... Искат напълно "интегриран пазар". Ще рече изравняване на цените в Германия с тези в България...и по цялата европска земя... Шокът за източна Европа ще е голям. Това сега е само началото.