Last news in Fakti

12 Април, 2022 19:25 3 464 11

Пряка връзка от София до най-близкия от мегаполисите на света

  • бдж-
  • софия-
  • нстанбул-
  • влак-
  • възстановяване

Възстановяват жп връзката от българската столица до Истанбул

Пряка връзка от София до най-близкия от мегаполисите на света - 1
Снимка: БГНЕС

От 25 април се възстановява движението на международния влак, който пътува между София и Истанбул. Това става ясно, след като ръководствата на БДЖ и турските железници (TCDD) се договориха влакът отново да започне да пътува преди началото на летния сезон.

Международният влак от Истанбул ще потегля с час на заминаване 22.00 на 25.04 и ще пристига на Централна гара София в 09.35 ч. В обратната посока от София към Истанбул влакът ще заминава по разписание в 18.30 ч. на 26.04 и ще достига крайната си дестинация Истанбул в 07.00 ч.

Този влак ще се движи в състав от спални вагони и вагони с купета, като от 3-ти юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Истанбул.

Подробна информация може да бъде предоставена от служителите във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛКА пенсИЯ

    7 0 Отговор
    12,13часа,път.ДА НЕ ХОДЯТ ПЕШ.Тя БАМ,е ПО-КРАТКА,КАТО ПЪТУВАНЕ.АМА,ОБНОВЯВАМЕ-БДЖ.ШИ УСВОИМ,ЕДНИ,ЕВРОМИЛИОНИ.
  • 2 Доган

    8 2 Отговор
    Пътят към Европа минава през Истанбул!
  • 3 мечо

    9 0 Отговор
    дано да се направи влака щте минава през пазарджик щте има много патници
  • 4 редник

    4 2 Отговор
    Хм, средна скорост около 50 км?...
  • 5 Хм,

    7 4 Отговор
    Какво да кажа...този министър реанимира транспорти и релации който са отпаднали поради липса на пътници и който са по изгодни и бързи с лек автомобил или автобус.....София -Истанбул , София-Скопие ....нерентабилна работа ...А министъра си мисли ,че което му харесва на него трябва да го въведе в експлоатация....странен човек ..тоя прави доста странни нелогични попадения.. явно е имал късмет и малко врагове навремето ...поредния експериментатор на народен гръб!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Мюмюн (Майкал)

    7 0 Отговор
    Уткуга чакам тоз трен да трагни чи да хода вав стамбул на икскурзиа или шопинг. Да са чувствувам кат еврупеец в тез локсозни вагони, чи кат зема цялуту фамилиа, да утворим турбити сас думашна манджа, да замириши на пръжки и лук, сланина, мирудия, бахур и кот има. Ша взема и тамбурата да свиря, ша разигравами кючеци, ша дигами гюрултия, ша бади истински вояджър. Кат са настаним у хутела чи кат налазим унуй....как му викаха....капаль чарши, кат почним идни пазарлъци....кеф! Кат на питат комшитата уткаде сми, ша са тупами у гърдити кат урангутани и ша виками: булгар, булгар ве! Ша научим турцити на асъл ачигьозлъци, демек-мурафети.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГУМЕН КРАДЕВ

    3 0 Отговор
    Извинявам се на модераторите , не знаех че ГЕНИЙ е обидна дума !

    Коментиран от #10

  • 9 Простото Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хм,":

    Подготвя удобни и евтини държавни транспорти за пратките си за Еконт, за времето когато няма да е вече министър. Нали затова си купи министерския стол.
    Откакто този влезе в политиката спрях да ползвам Еконт.
  • 10 Сандо Кан

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Не им се извинявай ,за тях е обида .
  • 11 Горски

    2 0 Отговор
    Поредното доказателство, че тези са същите като предходните! - Пълни безхаберници и дилетанти!
    Иначе ми говорят за ефективност на разходите...