24 Януари, 2022 17:09 2 085 11

Енергийното министерство подкрепя БЕХ за промени в „Мини Марица- изток“

  • енергийно министерство-
  • бех-
  • промени-
  • мини марица-изток

Бездействието на г-н Тодоров относно своевременното му встъпване в длъжност е грубо нарушение на закона и представлява заплаха за сигурността на Република България,  се казва в позицията на МЕ

Енергийното министерство подкрепя БЕХ за промени в „Мини Марица- изток“ - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката подкрепя действията на Българския енергиен холдинг за промяна на седалището и адреса на управление на "Мини Марица-изток" ЕАД. Това се казва в официална позиция на ведомството, цитирана от news.bg.

Въпреки, че след избирането му е надлежно вписан в Търговския регистър като член на Управителния съвет и изпълнителен директор на предприятието, последният не се е явил на заеманата от него длъжност повече от една седмица. Г-н Тодоров е бил длъжен да се яви на работното си място и да заеме мандатната си длъжност на 12.01.2022г., а последният се е явил едва на 18.01.2022г.

Бездействието на г-н Тодоров относно своевременното му встъпване в длъжност е грубо нарушение на закона и представлява заплаха за сигурността на Република България.

"Мини Марица-изток" е предприятие, включено в списъка на стратегическите обекти от национално значение в енергетиката. С оглед установеното и изложено в настоящата позиция, очакваме съответните органи да се самосезират и да извършат надлежна проверка относно разкриване, предотвратяване, пресичане и неутрализиране на заплахите за националната сигурност.

"За нас остава изненада и факта с какво синдикатите в предприятието считат, че една административна мярка накърнява правата и интересите на работниците в предприятието, а именно - промяната на седалището и адресът на управление", заявяват от МЕ. Според тях, промяна на седалището и адреса на управление на ММИ няма абсолютно никакво касателство с дейността на дружество, като нито се засяга правата и интересите на служителите/работниците на предприятието, нито на неговите контрагенти.

Предоставената декларация от страна на синдикатите съставлява намеса в оперативната самостоятелност на принципала на ММИ, като цели само и единствено внасяне на напрежение сред работниците и обществото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    12 5 Отговор
    Голямо копане ще има ако миньорите излязат с кирките !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Рошко

    12 1 Отговор
    Ааа демек има нови разпоредби към енергийното министерство от краварското посолство
  • 4 нЕма как

    9 1 Отговор
    Прокопи и тези мини ли иска да лапне ? Споко - ще му ги дадат . Спонсор - нЕма как.
  • 5 Az2021

    7 1 Отговор
    При две поредни или три самоотлъчки в месеца, според Кодекса на труда, лицето се уволнява дисциплинарно. Хайде сега да видим продължителите на промяната ще започнат ли да спазват законите в България.

    Коментиран от #6

  • 6 Ти в ред ли си

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Az2021":

    Харвардци не само го го уволняват, но го дават и под съд!

    Безсилно злобен си комунистически тролчо!
    И без партия, на изборите
    харвардци разказаха играта на политиците!
    А комунистът Борисов
    направо избяга като мешка от Парламента!
  • 7 ИТН

    7 1 Отговор
    Ега ти промяната! Пълен цирк!
  • 8 Беработен

    3 0 Отговор
    Живещите в Стара Загора трябва да знаят ,че в Малко Търново апартаментите са много ефтини ! Може евентуално и в Мъглиж !
  • 9 лудия

    3 1 Отговор
    Така ще закрият рудниците или ще ги вземат американците и ще бъдем пълни роби. Много селища остават без ток ,време и София да остане да разбират за какво става въпрос.Не си мислете ,че като затворят рудниците само хората работещи ще пострадат.Това ще означава икономическа катастрофа. Поскъпването ще стане поне 40 % за цяла България. Надявам се много хора да прочетат това.Но и друго това правителство и това БЕХ нямат никакъв морал. Още сега остават много от управлението без работа.
  • 10 За това местене в София,

    3 0 Отговор
    в мините се носеха слухове,още по време на управлението на Герб.И тези слухове,се оказаха истина по време на сегашното управление ПП.
  • 11 Отвратен

    1 1 Отговор
    Нали щяхте да намаляте администрацията бе ШОПИ?Защо ще местите управлението в София,те специалистите миньори са при мините!
    При вас са хрантутниците,на заплати от миньорския труд.Пълна Простащина!!!!