26 Април, 2013 18:02 1 209 0

С 80 млн. лв. намаляват разходите на „Мини Марица Изток“

  • мини марица изток-
  • разходи
С 80 млн. лв. намаляват разходите на „Мини Марица Изток“ - 1
Снимка: БГНЕС

 

Постигнато е съгласие за намаление на разходите на „Мини Марица Изток“ ЕАД с малко над 80 млн. лв. Това стана ясно по време на четвъртото заседание на Обществения съвет по енергетика към министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

По думите на министър Асен Василев намаленото потребление на електроенергия налага свиване на производството на въглища от мините от досегашните 33 млн. тона на 22 млн. тона на година. Това води до 180 млн. лв. непокрити разходи за държавното дружество. Колегите от мините са успели да съкратят 80 млн. лв., а останалите 100 млн. лв. трябва да намерим в други части на енергийната система, подчерта Василев. По този начин няма да се стигне до увеличение в цената на електроенергията за крайните потребители. Министър Асен Василев благодари на ръководството на „Мини Марица Изток“ за конструктивния диалог и подчерта, че очаква и останалите участници в енергийния пазар да вземат участие в оптимизирането на системата.

Изпълнителният директор на „Мини Марица Изток“ Теодор Дребов подчерта, че целта е да бъдат запазени в максимална степен работните места на служителите в мините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА