Last news in Fakti

9 Март, 2022 15:37 971 1

Анализите сочат: Между 70% и 80% от служителите ходят поне веднъж седмично в офисите

  • анализи-
  • служители-
  • ходене-
  • офиса

Новоназначените служители не познават колегите си и не са виждали офиса, трудно им е с дистанционната работа.

Анализите сочат: Между 70% и 80% от служителите ходят поне веднъж седмично в офисите  - 1
Снимка: БГНЕС

Хибридният модел на работа продължава да бъде основен, като остава да бъде най-предпочитан най-вече от технологичните компании у нас. Служителите все по-често искат да се връщат в офисите, като между 70 и 80 на сто от тях, на които бизнесът позволява, в момента ходят в офиса поне веднъж в седмицата, коментира Георги Първанов, председател на Контролния съвет на Българската асоциация за управление на хора и офис пространства", цитиран от bTV.

Въпреки по-голямата гъвкавост на компаниите, новоназначените служители изпитват затруднения при дистанционната работа, като голяма част от тях дори не са виждали офиса и не познават колегите си, съобщават от БТА. Друг основен проблем е загубата на комуникация между отделите, които не се познават лично и от това страда технологичния процес.

Същевременно с връщането към нормалния работен режим кариерните възможности на работещите се увеличават заради това, че могат по-добре да се представят, да бъде видяна работата им и да общуват с ръководителите си.

Какво се случва с офис сградите?

Собствениците на сградите, които предлагат офиси под наем, са използвали двете пандемични години, за да ги обновят. Те се фокусират върху зеления поглед на работното място под формата на градини на покрива или пред сградата и зони за отдих, коментира Таня Косева-Бошова от "Лайънс хед".

Нови придобивки за служителите

Сред трайно навлизащите нови придобивки са такива, свързани със здравното осигуряване, като се очаква занапред това да се превърне в корпоративен стандарт. Все повече работодатели предлагат на служителите по-разнообразни и удобни варианти за придвижване до офиса с електромобили, възможност за споделено пътуване, тротинетки, а не само карта за градския транспорт, допълва Петя Динолова от "РеБенефит" .


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не, благодаря

    4 0 Отговор
    Няма нужда от пропаганда да се връщаме по офисите. Плюсовете да не ходиш в офиса са огромни. Не гориш гориво, не губиш време в пътуване, не правиш задръствания, не ти се налага да се срещаш с разни "меринджеи", които рядко знаят какво правят там. Стоиш си в уюта на собствения си дом - без да се обличаш с ризи, панталони и простотии и да се занимаваш с идиоти.
    Много от мениджърите се оказаха напълно излишни по време на пандемията. Осъзнаха, че от тях няма никаква нужда и сега се чудят как хората да са физически около тях, за да им дават малоумни задачи и да си мислят, че правят нещо.