16 Март, 2022 18:11 972 8

Подпомагат производителите на зеленчуци с COVID мярка

  • зеленчуци-
  • пазар-
  • covid мярка

Компетентните министерства правят проверки за наличието на спекула

Подпомагат производителите на зеленчуци с COVID мярка - 1
Снимка: БГНЕС

Министерство на земеделието е представило вариант за помощ и зеленчукопроизводителите и Сектор "Плодове и зеленчуци" са удовлетворени от интервенцията на ковид мярката. Голяма част от протестиращите бяха на среща тук и протестите ще бъдат преустановени.

Това заяви земеделският министър Иван Иванов за исканията на протестиращите от всички асоциации и браншови организации на зеленчукопроизводители, които само няколко часа по-рано дадоха гневен брифинг.

Иван Иванов заяви, че не е съгласен да бъдат противопоставяни различните браншови организации на зеленчукопроизводителите. Създадено е изкуственото противопоставяне, но Иван Иванов не го разбира. Работим на база разчети, изисквания, завишени разходи и на тази база ще бъдат разпределени различните средства, обясни Иванов и добави, че ще проведе допълнителна среща с браншовите организации на зеленчукопроизводителите и овощарите.

Компетентните министерства правят проверки за наличието на спекула. Не е в компетенцията на МЗХГ да установява дали има спекула и картели. Има изкуствено завишаване на цените на олиото, коментира още Иван Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    3 1 Отговор
    министър се разбързал с плащания , докато не са му отрязали стола.!
  • 2 Перо

    8 1 Отговор
    Без физически контрол на място при производствената база и проверка на трудовите договори и платени данъци е безсмислено да се отпускат каквито и да е държавни пари,които ще отидат за луксозни коли и жилища в София!
  • 3 Грульо

    3 3 Отговор
    Как може толкоз некадърн и ялови управляващи да имаме, бе. От улицата да фанеш някой произволен, ще се справи по-добре.
  • 4 БББББББББбббб

    5 2 Отговор
    Епа КОВИД-19 НЯМА? Това е измислица? ЗАЩО раздават излишни пари?
  • 5 Да питам

    4 0 Отговор
    То ковид мярката е ясна, но тези не взеха ли преди това едни хубави субсидии? Колко пъти ще получават пари? А на онзи първомасйкия бег синът му кара Ламборгини Урус, слвд като строши Мерцедес. Просто не продължаваме промяната, а просължаваме измамата!
  • 6 МиДа

    6 0 Отговор
    Айде сега и на тези да им плащаме масрафа! Народа подпомага бизнесмените, заради ковид, а народа никой не го подпомага!?! Не стига, че са надули цените спекулативно, ами искат и да им плащаме и торовете, водата, тока, горивото...! На нас някой плаща ли ни ги тези работи? Като не можеш, затваряш кепенците, пазар има достатъчен.
  • 7 ГОРСКИ

    6 1 Отговор
    Дайте им пари за да вдигнат зеленчука на 10лв.
  • 8 оня с коня

    0 0 Отговор
    За СПЕКУЛА говорят както Нинова,така и тоя Иван Иванич.И не само говорят,но се и ЗАКАНВАТ че самчо да я гепнат тая Спекула и ще й цепнат Дънките,затова и са насъскали КЗК срещу нея.И ги питам АЗ:КОЛКО Спекуланти установихте досега и НА КАКВО конкретно?