Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 05:48 1 813 5

Осигуриха 15 млн. лева допълнителна субсидия на автобусния транспорт

  • превозвачи-
  • помощ-
  • субсидия-
  • гълъб донев

Гълъб Донев проведе среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи

 Осигуриха 15 млн. лева допълнителна субсидия на автобусния транспорт - 1
Снимка: МТСП

Правителството осигури 15 млн. лева за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

В дискусията участваха министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, на финансите Валери Белчев, заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-министърът на финансите Людмила Петкова и заместник-министърът на транспорта Христина Велинова. По време на разговора бяха обобщени предприетите от служебния кабинет мерки за целева подкрепа на транспортния бранш, които бяха набелязани по време на срещата между превозвачите и представителите на държавата на 27 септември.

В следващите дни министрите на финансите и на транспорта ще разработят механизъм за разпределението на допълнителната финансова подкрепа за превозвачите, която ще се изплаща от общините. Служебното правителство и представителите на транспортния бранш ще предприемат съвместни действия за промяна на Наредбата за обществените превози с цел ограничаване на броя на нерентабилните курсове за дадени автобусни линии. Съгласно искането на международните товарни превозвачи е постигната принципна договореност за увеличаване на командировъчните в чужбина на шофьорите на тирове от 27 на 50 евро на ден.

Облекчаването на трафика на камиони на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево – Капъкуле, Дунав мост и Дунав мост – 2 и възможните решения ще се обсъждат от работна група между МВР и превозвачите.

Министрите потвърдиха и ангажимента на служебното правителство през 2022 г. да се запази данъчното облекчение за таксиметровите шофьори и плащаният от тях патентен данък да остане 300 лв.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    АВТОБУСЕН ТРРАНСПОРТ вече почти няма в ГРАД ЛОМ няма вътрешно градски АВТОБУСНИ ПРЕВОЗИ в градкозлодуй преди ДВЕ ГОДИНИ спряха линията ВИДИН КОЗЛОДУЙ ВИДИН а преди месец спряха линията КОЗЛОДУЙ ПЛЕВЕН

    Коментиран от #4

  • 2 г н министър

    8 2 Отговор
    а няма ли да махнете лобистия закон такситата да са до 15 години?

    един 17 годишен мерцедес е в пъти по-хубав от 9 годишна дачия !!!
  • 3 СТАМАТ МАГАРЕТО

    7 0 Отговор
    такситата не са на патентен данък това се казва такса такси !!!

    шумов,Образовам те, понеже си от село Байрям Дере, Каспичанско, а аз това село го уважавам. Дошъл си в София като хамалин на гарата, после си станал журналист -- свалям ти шапка. Затова ти помагам. Няма нужда да ми благодариш...
  • 4 ДАПаджии

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А линийте, които са останали са на хранилка и не е автобусен а микробусен транспорт. Пътуването с превозните средства на тия - субсидираните е истинско изпитание за нервната система и за здравето на пътуващите, при това е скъпо удоволствие, за това хората си купуват коли, цената на билета е колкото да си пътувам сам в колата, а ако сме двама е по-евтино отколкото с техните бусове.
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Правя мебели, но заради пандемията не върви, а и дървеният материал скочи двойно. Мен защо не ме спонсорират?