Last news in Fakti

22 Май, 2013 08:52 973 0

ДКЕВР приема одита на ЕРП-тата

  • ток-
  • дкевр

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) трябва да приеме днес одитния доклад от проверките на електроразпределителните дружества. Документът от 235 страници, показва нуждата от допълнителни проверки и налагане на санкции на дружествата.

Въпросът с отнемане на лицензиите на електроразпределителните дружества е сложен и утежняващ, обяви пред БНТ шефката на ДКЕВР Евгения Харитонова. Ако се отнеме разрешителното, някой друг трябва да купи електроразпределителната мрежа в съответния регион, аргументира се Харитонова. Тя призова трите дружества в страната, да работят добре и в нашата страна.

Междувременно и днес продължава намаляването на производството от всички вятърни и фотоволтаични централи, обслужвани от ЧЕЗ. То трябва да спадне с 40%, заради ниското потребление на електрическа енергия.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи също потвърдиха за ограничения с 40% от 10:00 часа до 17:00 часа. Ограничението на производството на електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) с 40 % е по разпореждане на Електроенергийния системен оператор, поради необходимостта от поддържане на баланс между производство и потребление в електроенергийната система.

На територията на област Добрич ще бъдат ограничени всички фотоволтаични централи и вятърните централи, присъединени само към подстанции Нона, Тервел, Добрич, Крушари и Фаворит. На територията на останалите области в Североизточна България ще бъде ограничено производството на електроенергия от ВЕИ, присъединени към всички подстанции. Компанията уведомява централите, които утре трябва да ограничат своето производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА