28 Юни, 2022 16:37 1 355 4

Над 90 % от дружествата вече обявиха доходите си пред НАП

  • нап-
  • доходи-
  • дружества

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък

Над 90 % от дружествата вече обявиха доходите си пред НАП - 1

Близо 295 000 или над 90 процента от фирмите, които плащат корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП два дни преди настъпването на крайния срок, заявиха от ведомството. Едноличните търговци, включително плащащите патентен данък и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, които вече са подали декларации за доходите, надвишават 34 700.

От НАП напомнят, че 30 юни е срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък (чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане), данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон 0700 18 700 от 9.00 часа до 17.30 часа в делнични дни. Обаждането е на цена, според тарифите на съответния оператор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 1 Отговор
    Колко собственици на фирми се осигуряват на минимална?

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    0 1 Отговор
    Колко фирми уж плащат на работниците си минимални заплати, а желаещите да работят в тях са много? Сигурно ще да е заради доброто отношение.
  • 3 Забележка

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Защо чакаш - Веднага регистрирай твоя фирма и на момента можеш да се осигуряваш на максимален доход... Вервай ми, Гарантирам, че можеш! Назначаваш веднага 10 доволни работника и тях веднага можеш да ги осигуряваш на приличен за твоите разбирания доход, никой няма да ти пречи... Вервай ми, така е!
  • 4 Рошко

    0 0 Отговор
    А останалите 10 % къде са, демек ония там с офшфорките и партийните касички на които трябва да благодарим за високите цени