Last news in Fakti

19 Юли, 2022 12:02 2 427 11

НАП установи шест нарушения в нощни заведения край морето

  • нап-
  • нощни заведения-
  • нарушения

Общата ни цел е да предотвратим укриването на данъци и осигуровки, каза Румен Спецов

НАП установи шест нарушения в нощни заведения край морето - 1
Снимка: БГНЕС

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП установиха общо 6 нарушения при проверки на нощни заведения във Варна и Добрич през уикенда. В нощта на 15 срещу 16 юли данъчните, съвместно със служители от областната дирекция на МВР и „Главна инспекция по труда“, са инспектирали общо шест дискотеки в морската ни столица. Констатираните от НАП нарушения са 4, като две са за разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а останалите - за неиздаване на касови бележки и липса на някои задължителни реквизити в документите за продажба.

През нощта в събота екипите на НАП, ГИТ и МВР са проверили и заведение в Добрич, в което данъчните инспектори са установили две нарушения, отнасящи се до несъответствия в касовите наличности и сумите, маркирани на касовия апарат. При контролните действия, фискалните инспектори, заедно със служителите от ГИТ, са изискали и прегледали договорите на работниците в заведенията с цел ограничаване на недеклариран труд.

„Лятната контролна кампания на НАП по Черноморието продължава. Освен за спазване на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите, съвместно с „Главна инспекция по труда“, ще продължим да следим за спазване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Общата ни цел е да предотвратим укриването на данъци и осигуровки при недекларирания труд и да предпазим работниците от вредите, които причинява за тях „заплатата в плик“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шест

    11 1 Отговор
    за шест минути ?!
  • 2 Кокорчо

    16 1 Отговор
    Браво на НАП! Санкционирали са 6 от 666 нередовни заведения по морето.
  • 3 Варналия

    16 2 Отговор
    На ТИМ заведенията не ги проверяват! Защо ли ?!?
  • 4 БЕНОВСКА

    5 2 Отговор
    Спеца ,я виж на дуранкулак далаверата си върви вече 10 годинки ,НЕЛЕГАЛНО БЕЗ ФАКТУРА И ДОКУМЕНТ ЗА ПРОИЗХОД всеки ден минава риболовна стръв за 2000 -3000 евро ,ти смятай за месец ,за година ,за десет от как е далаверата ,две варненски коли мой
  • 5 Корги

    8 1 Отговор
    Стари нападжийски номера. Но и мутрите-собственици на тези коптори не се научиха толкова години наред да равняват наличността в касата с това, което е в системата.
  • 6 МУТРИТЕ НА ТИКВУН НЕ ПЛАЩАТ

    7 0 Отговор
    Данъци ,само лапат
  • 7 ХОМОСЕКСУАЛИСТ

    4 0 Отговор
    РУМБАТА ЖУЛИ АСЕН ВАСИЛЕВ БИЛИ СА ДВОИКА НО МАЙ АСЕН ВЕЧЕ СИ ИМА НОВ ТАПКАЧ
  • 8 22114

    11 0 Отговор
    Спецов остави тези нарушения, а разкажи за любовната ви афера с онзи с жабешкият поглед и как те уреди за шеф на НАП без конкурс ей така от пътня и стана директор!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този е голем хитрец

    1 0 Отговор
    Ти си голем хитрец,крадеца вика дръж те крадеца.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.