Last news in Fakti

1 Август, 2022 14:16 1 675 9

ВМРО: 10 доставчика, избрани с търг, да напълнят с газ Чирен

  • чирен-
  • газ-
  • искрен веселинов

Държавата да премахне монопола

ВМРО: 10 доставчика, избрани с търг, да напълнят с газ Чирен - 1
Снимка: БГНЕС

Държавата да премахне монопола, 10 доставчика, избрани с търг, да напълнят хранилището в Чирен.

Това е енергиен патриотизъм. Другото е чуждопоклонническо блюдолизство!

Само чрез създаване на реална конкуренция на вътрешния пазар могат да бъдат пресечени политическите зависимости на политици като Кирил Петков и Бойко Борисов, които вече и не крият, че са на ръчно управление от САЩ, продължава тезата си съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов в позиция, публикувана на страницата му във Фейсбук.

Реакцията му идва в отговор на поредното службогоническо изказване на Бойко Борисов за руския газ и западните ценности.

Чудя се ГЕРБ дясна партия ли са изобщо! Доставките на газ са признак на геополитическа ориентация само там, където има монополен доставчик, както нашият „Булгаргаз“. Само тогава правителството може да каже: „Давам парите на населението и бизнеса на този или онзи „голям брат“, за да купя газ от него.“ Мисля, че в духа на „западните ценности“ ще е не да сменим зависимостта и да си изберем друг „голям брат“, а да премахнем монопола.

Ето защо в духа на натрапваните шумно от българските политици „западните ценности“ Веселинов предлага вместо газта да се използва за политически цели, да се отвори свободен пазар с истинска конкуренция.

Държавата да обяви търг за 10 доставчика, които да напълнят по 1/10 от обема на газохранилището в Чирен. Газ, който после ще продават в конкуренция на вътрешния пазар и тази конкуренция ще гарантира ниски цени. Така доставките на газ ще спрат да бъдат геополитическа драма, а ще минат в сферата на икономическия прагматизъм.

Това изисква икономическият патриотизъм, завършва тезата си съпредседателят на ВМРО.

Прилагаме и пълния текст :

Вчера Борисов направи нисък плонж пред отвъдокеанските господари, за да получи одобрението им за връщане във властта чрез коалиция ГЕРБ-ПП. ПП-тата после изпискаха като девици, но тях едва ли някой ще ги пита за нещо. От посолството ще им обяснят какво да правят...

Поантата на Борисовата ода на коленопреклонението беше по разлома руски газ и западни ценности.

Чудя се ГЕРБ дясна партия ли са изобщо?! Доставките на газ са признак на геополитическа ориентация само там, където има монополен доставчик, както нашият „Булгаргаз“. Само тогава правителството може да каже: „Давам парите на населението и бизнеса на този или онзи „голям брат“, за да купя газ от него.“ Мисля, че в духа на „западните ценности“ ще е не да сменим зависимостта и да си изберем друг „голям брат“, а да премахнем монопола. Държавата да обяви търг за 10 доставчика, които да напълнят по 1/10 от обема на газохранилището в Чирен. Газ, който после ще продават в конкуренция на вътрешния пазар и тази конкуренция ще гарантира ниски цени. Така доставките на газ ще спрат да бъдат геополитическа драма, а ще минат в сферата на икономическия прагматизъм. Иначе политиците (пък и народът) ще продължат да си търсят „спасител“ от кризата на Изток или Запад и да плащаме прескъпо за сделки, в които има калкулирана и политическа цена.

Това изисква икономическият патриотизъм!


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    11 0 Отговор
    Какво е ВМРО
  • 2 пак разни небивалици

    20 0 Отговор
    А тия 10 доставчика от къде ще го носят газа за напълване на хранилището в Чирен ? С Еконт ли ще го карат ?
  • 3 Койдозлу

    14 1 Отговор
    Еееххх едно време какви политици си имахме:Каракачанов,Марешки,Симеонов,Сидеров и т.н.
    Дано повече не се върнат.
  • 4 Шкембе комита...

    9 0 Отговор
    Ако се наложи лично аз ще напълня Чирен, с пръ.д.н.я. и лай@а.
  • 5 това е

    8 0 Отговор
    ВМРО-Вредни Мишки Рушащи Отечеството !!!!
  • 6 Експерт

    7 1 Отговор
    Не се опитвайте под прикритие на чужди посолства да ни пробутвате ГЕРБ и ВМРО ... Те са трупове. Имали са време да пълнят диверсифицират и т.н. 12 години стига! Имаше един бай Тошо стига тулупи от Банкя и Дулово. Нека си починат АМИН!
  • 7 Мендоса

    4 0 Отговор
    Прасето от Русе ще го напълни само като пръдне!
  • 8 Всъщност

    4 1 Отговор
    "Само чрез създаване на реална конкуренция на вътрешния пазар могат да бъдат пресечени политическите зависимости на политици като Кирил Петков и Бойко Борисов, които вече и не крият, че са на ръчно управление от САЩ, продължава тезата си съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов " Това добре ! Ама съпартийците ти Шкембе войвода и Джамбазки ще се обидят ако Козяк не спечели .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.