Last news in Fakti

14 Септември, 2022 15:12 1 369 5

Бизнесът е против разпределението на по-евтиния газ

  • бизнес-
  • природен газ

Това помпало инфлацията

Бизнесът е против разпределението на по-евтиния газ  - 1

Бизнесът се обяви срещу разпределението на евтиния азерски газ само за топлофикационните дружества. Подобни промени ще повишат необосновано цената за индустрията и ще доведат до множество фалити, се казва в писмо до министрите на икономиката и енергетиката и до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Предвидените промени в Наредба №2 за регулиране цените на природния газ се предвижда газът, закупуван от "Булгаргаз" на най-ниска цена да бъде резервиран за потребителите на регулирания пазар – топлофикационните дружества. Това е директна заявка за кръстосано субсидиране и ще повиши необосновано цената за индустрията, твърдят от бизнеса. Работодателите категорично възразяват срещу подобна политика, особено във времена на енергийна криза и несигурни доставки, пишат в писмото.

И предупреждават, че резултатът от това ще бъдат повишени производствени разходи и генериране на инфлация, загуба на работни места и на конкурентоспособност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    11 1 Отговор
    Разпределението на газта трябва да е на следния принцип: първо за училища, детски градини и болници, след това битови потребители които са вложили собствени средства за да се газифицират, предприятия които използват газта като гориво и суровина ич чак тогава ако останат някакви количества трябва да се доставят на топлофикациите и разни институции ползващи газ.
  • 2 човек от народа

    6 3 Отговор
    трябва ли всички да заплащаме топлото на тарикатите с централно парно !?
  • 3 Въпрос

    4 1 Отговор
    Защо, нали много натискаха за газа от Газпром и не искаха друг? Нека да си го чакат него тогава!
  • 4 Истината

    10 0 Отговор
    В съдебните палати се отопляват дори празните простанства в мазетата, а на вас ви лъжат, че газ няма и ще сте на студено 😂
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.