Last news in Fakti

28 Септември, 2022 10:03 766 1

НАП: Над 3000 фирми и граждани подадоха коригиращи декларации

  • нап-
  • фирми

Остават по-малко от три дни за промени в декларираните данни

НАП: Над 3000 фирми и граждани подадоха коригиращи декларации - 1
Снимка: БГНЕС

Над 1,1 млн. физически и юридически лица са подали годишните си данъчни декларации в НАП, като повече от 3000 от формулярите са за корекции в декларираните данни.

Фирмите и гражданите имат по-малко от три дни, в които ще могат да подадат коригиращи декларации. До 30 септември те имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Физическите лица могат да направят корекции в периода след 30 април до 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, срокът започва след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез Портала за електронни услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция или на телефоните на НАП: +359 2 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Спецов ще подава ли декларация или

    3 0 Отговор
    Бако Асен ще го връща за придворна дама и шеф на бухалката НАП! Колко некадърници има все шефове на НАП и Пламен Димитров от КНСБ е набутал жена и дъщеря там!