Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 14:09 1 331 1

Ръст в производството на ток

  • ток-
  • електроенергия-
  • производство

Леко повишение - с 1% е регистрирано и в индекса на строителната продукция

Ръст в производството на ток - 1
Снимка: БГНЕС

16.5% ръст на индекса на промишленото производство през август 2022 г. в сравнение със същия месец миналата година, отчитат от НСИ.

Най-голямо увеличение и е отчетено в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 51.3%, както и в преработващата промишленост - с 12.7%. Понижение е регистрирано в добивната промишленост - с 5.7%.

Леко повишение - с 1% е регистрирано и в индекса на строителната продукция в сравнение с миналата година. Ръст от 3,3% се наблюдава при сградното строителство, докато при гражданското/инженерното строителство се наблюдава намаление с 2.0%.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дипломат Чукчев

    3 0 Отговор
    Забелязвате ли.
    Бомбандират Украйна, а тук се увеличава производството на ток.
    Вово дарагой продължавай, за да имаме ръст в производството.
    Поклон от България!