Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 09:42 826 3

Финансират биопроизводителите с 800 млн. лв. в следващите години

  • плодове-
  • зеленчуци-
  • био продукти

Те могат да кандидатстват и за финансова помощ и за зелени и цифрови инвестиции

Финансират биопроизводителите с 800 млн. лв. в следващите години - 1
Снимка: БГНЕС

Биопроизводителите в България ще бъдат подкрепени със значителен финансов ресурс по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г. Това казва министърът на земеделието Явор Гечев в отговор на парламентарен въпрос.

Предвидените средства за изпълнение на биологични ангажименти възлизат на близо 800 млн.лв., а в инвестиционните интервенции е поставен специален приоритет на проектите на биологични стопанства. Те могат да кандидатстват и за финансова помощ и за зелени и цифрови инвестиции по проект „Фонд за насърчаване на технологичната и екологична модернизация на селското стопанство“, финансиран със средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    5 0 Отговор
    А някой ще контролира ли колко са "био" продуктите, които ни се продават на тройна цена?
    Да не е като със сиренето, наскоро имаше статия с изследвания какво всъщност ядем.

    Коментиран от #3

  • 2 Тоя

    1 0 Отговор
    другарин се покъса да пилее държавни пари на вятъра ! Какво "био" , какви "производители" ?
  • 3 Титан

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    ако ще и верно "БИО" проверено в пет лаборатории, да произвеждаш, нямаш ли биокомунистически гръб ще видиш субсидия кога си видиш ушите без огледало. Иначе паралиите/повечето/ щом видят нещо на петорна цена значи е био!!