Last news in Fakti

10 Декември, 2022 07:44 1 442 8

Заради войната в Украйна: Фермери искат нов срок за компенсации

  • фермери-
  • подпомагане-
  • война-
  • мерки

Те настояват в писмо до земеделското министерство да се отвори нов прием по мярката за извънредно подпомагане

Заради войната в Украйна: Фермери искат нов срок за компенсации  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фермерски организации настояват в писмо до земеделското министерство да се отвори нов прием по мярката за извънредно подпомагане на земеделците заради войната в Украйна. Те искат той да важи само за хората, които не са подавали заявления при първия прием, предаде БНР.

Сроковете за кандидатстване при него бяха твърде кратки, каза за БНР Димитър Митев от Национална Био Асоциация

"Нямаше добра информационна кампания от страна на министерството на земеделието и структурите му по места. Много дребни и средни земеделски стопанства, които не членуват в браншови организации не бяха запознати с това подпомагане.

Поради тази причина ние искаме допълнителен прием, за да може повече земеделски стопани да могат да кандидатстват и да се възползват от помощта.

Нашето желание е поне до 15 декември да може да се кандидатства повторно, за да може да кандидатстват земеделските стопанства. Този срок все пак е съобразен с приключване на финансовата година в държавата, за да могат да им бъдат изплатени средствата до края на финансовата година".

Писмото с искане за повторно отваряне на мярката за помощ на земеделците, засегнати от войната в Украйна , е подписано и от Национален съюз на градинарите и Асоциация на овощарите в България.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    НАГЛОСТ нали ЕС одобриха за ФЕРМЕРИТЕ 8 МЛРДА ЕВРА до2027 година
  • 2 мммда

    7 0 Отговор
    То не разбирам, защо е това допълнително подпомагане, субсидията е напълно достатъчна. Последните две години цената(почти двойна) на зърното е повече от задоволителна.
  • 3 Тити

    10 0 Отговор
    Кви компенсации като няма нищо Българско по магазините къде им е стокатаа???! Искат пари за нещо което не произведено зеленчуци кашкавал сирене са 50% по скъпи от западна Европа.
  • 4 Ленин

    9 0 Отговор
    Що си не е...т ма..та,като че ли цяла България за тях работи ,няма ли други отрасли който се нуждаят от помощи ,тея нагли мутри мине се не мине 2 месеца и вече искат ,какво сте дали на тая държава ,че да искате ?И без вас може .
  • 5 Ракета в градината

    10 0 Отговор
    Какво общо има Украйна? Да не им е паднала ракета в градината? Или спря вноса от Украйна и разбрахме, че нашите фермери произвеждат само на хартия.
  • 6 мрън мрън

    6 0 Отговор
    ние българските зърнари мрънкаме за още безотчетни эвраци че да си купим още 2 седмици почивка в дубай
  • 7 йхнкхйких

    3 1 Отговор
    Съд и присъда за тия псевдофермери ,в концлагер !
  • 8 Пурко

    1 1 Отговор
    Тия са "био" фермери. Берат каквото порасне. Не орат, не сеят, не пръскат. Поредните наглеци!