Last news in Fakti

11 Август, 2013 14:15 2 819 6

Всеки служител на МВР да получава годишна сума за почивка

  • мвр-
  • заместник-министър васил маринов-
  • полицаите-
  • почивни бази-
  • бюджет

Почивните бази на министерството няма да се закриват и приватизират

Нашите усилия са насочени максимално да облекчим работата на полицаите, за да могат те да се концентрират върху основните си дейности, заяви заместник-министър Васил Маринов в предаването „Неделя 150“ на БНР.

„Имах възможност да проведа среща с шестте синдикални организации в МВР и те представиха част от най-тежките и наболели проблеми, които могат да бъдат решени. По проблемите, които могат да бъдат решени с организационни мерки - там вече сме предприели необходимите стъпки. За част от другите искания на синдикатите е необходим значителен финансов ресурс. Помолил съм да се направят разчети“, обясни той.

СОД няма да бъде закрита, а ще бъде преструктурирана и ще бъде преустановена търговската дейност. Понастоящем СОД охранява два типа обекти - по договор и служебни. Тези, които са по договор, са около 50 хиляди. Служебните обекти на МВР са около 30 хиляди.

Тази дейност няма да бъде закрита, но ще се насочи към охрана на обекти, които са на ведомството. Няма да бъдат съкратени хора, те ще бъдат пренасочени към охраняването на обектите на министерството, увери Васил Маринов. Вече е създадена е работна група, която да излезе с предложение за преструктурирането.

Няма решение за закриване или приватизация на почивните бази на МВР, заяви още зам.-министърът. „Това е безспорно социално право за работещите в министерството, но не всички се ползват от него. 9000 служители са се възползвали от това право през миналата година, което прави една пета от служителите на МВР. Идеята ни е, ако синдикатите се съгласят, всеки служител да получава годишна сума за почивка. По-този начин служителят ще реализира това си право всяка година“, допълни Маринов.

Той уточни, че ведомството няма да се занимава с несвойствени търговски дейности и поради тази причина ще се търсят възможности за прекратяването на дейността или преструктурирането на фирмите към МВР - Безконтактни мултиплексорни вериги (БМВ), Проинвекс и Радиоелектронни системи (РЕС). Юристите на МВР ще анализират как да стане това.  Проинвекс и РЕС са на загуба, единствено БМВ отбелязва печалба.

Заповедта на вътрешния министър Цветлин Йовчев за спиране на даренията включва и тези дружества на МВР. Бюджетът на министерството е 1 млрд. лв. „Имаме си бюджет, въпросът е как се разпределя той“, обобщи Васил Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Няма ли да е несправедливо куки да ходят без пари на почивка а всички останали да духат супата?

    Коментиран от #2

  • 2 Йордан Славов

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Ами стани кука бе!!!
    Или ако искаш стани хирург - изкарват по 10 бона на месец! А, може и пилот да опитваш - също изкарват бая пари!
    Аман от комплексирани завистници!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Йордан Славов":

    Я мълчи бе! С каквио една кука е по заслужила от един редови работник.Аре стига с тези несправедливости!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    НЕСТИГА ЧЕ ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ЧЕШАТ ПО Г,,,ЗА И ВЗИМАТ ВСЕВЪЗМОЖНИ РУШВЕТИ ,АМИ СЕГА И ОЩЕ ПАРИ АЙДЕ СТИГА ДЕ

    Коментиран от #6

  • 5 Йордан Славов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Иван":

    Ами най-вероятно куката ще може сигурно да пише по-правилно от теб
    Това хейтърство помага ли ти? Спиш ли по-добре като мразиш по задължение някой без да го познаваш?
    И изобщо за каква справедливост претендираш, като явно не знаеш естеството на работа, дежурствата, рисковете и лишенията на професиите по света?!
    За теб остава само едничката ти утеха сега пак да ме напсуваш или да се опиташ да ме обидиш, без да те интересува моето образование и професия, и то заради някакви неясни субсидии които нито пише какъв размер ще бъдат, нито кога ще ги приемат!
    Да живее чалгата и омразата у нас!!!
  • 6 Йордан Славов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Христо Ковачев":

    Още един от отбора на "начетените" и "образованите"