Last news in Fakti

23 Август, 2013 09:30 2 278 0

Даниела Петкова: Не са източвани пари от фонд „Доверие”

  • даниела петкова-
  • доверие

Липса на прозрачност при процедурата на покупка е причина за оставката ѝ като шеф на фонда

„Не коментирам клюки и клевети. Подобни лъжи могат да се опровергаят само с документи, а ние сме представили такъв на сайта на компанията. Той е официално подписан от нашата банка-депозитар. Там се вижда, че инвестициите, които бяха тиражирани като източване на фонда, не просто не са такива, но и са донесли и около 1,5 милиона лева печалба на осигурени лица”, каза Петкова по повод слуховете за източването на фонд „Доверие” в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Запитана каква е причината за оставката й като шеф на фонд „Доверие”, Даниела Петкова поясни, че вече са оповестени причините. Основните фактори, довели до нея, са липсата на прозрачност при процедурата на прекупуване и редицата неясноти около новия купувач "Виена Иншурънс Груп".

„Нямам притеснения, нормално е да си подадем оставките. Не сме били в контакт с новите собственици. Всеки нов собственик има право на нов мениджмънт”, каза тя.

„Всеки ден ние уведомяваме комисията по финансов надзор. Изпращаме всяка транзакция, дори за една стотинка, от пенсионните фондове. Не може да не направи впечатление, че при такъв контрол, успешно приключена инвестиция от 2011 г. изведнъж става обект на актове от комисията по финансов надзор, които се оповестяват в дадени медии и служат за основа на тази клеветническа кампания. Не са ни заповядвали да приключим всички сделки с Иво Прокопиев”, допълни Петкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА