Last news in Fakti

16 Август, 2013 00:07 25 591 7

Туристите, които най-много дразнят

  • туристи-
  • поведение-
  • анкета

Туристите, които най-много дразнят по време на почивка, са руснаците. Сребърният и бронзовия медал са за германците и британците, сочи изследване проведено сред 12 000 туристи от 20 европейски държави от специализирания сайт Zoover. 42% от анкетираните посочват, че от всички европейски националности, най-много ги дразнят руснаците. Повечето от респондентите ги описват като груби, говорещи на висок глас, невъзпитани и агресивни. Пререждането на опашка на обществени места също е сред нещата, които дразни повечето туристи. 17% от почиващите не обичат германците, а 13% - англичаните. Негативно е отношението и към гражданите на Испания и Турция.

ТОП 3 на нациите, чийто граждани дразнят най-много туристите и предпочитаните от тях дестинации за почивка:
       1. Руснаци – 42%. Посещават: Турция, Египет, Испания.
       2. Германци – 17%. Посещават: Испания, Турция, Италия.

       3. Британци – 13%. Посещават: Испания, Гърция, Турция.

Другият край класацията се оглавява от австрийците. След тях са белгийците и скандинавците. На четвърто място, по най-малко предизвикващи негативни емоции, са туристите от Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван иванов

    2 4 Отговор
    Аз пък имам свои наблюдения специално местните провинциалисти от варненско и въобще като цяло по черноморието от кой се дразнят най-много! - от БЪЛГАРИ. Дребният и среден бизнес, който местните развиват през летният сезон по черноморието, обичат всички чужденци, и даже масово знаят руски най-вече а и английски разбира се и се държат мега любезното с чужденците, все едно са им най-близките хора, докато като видят българин се заяждат и злобеят. Странна тенденция но факт. Грозна бай-ганьовщина. А пък най-мразят софиянци разбира се, защото медиите промиват мозъци в световен мащаб да бъдат мразени столиците - това специално е в цял свят, не само в БГ. Жалки и дребни страсти проявяват месните по черноморието, в крайна сметка това са камъни по техните глави.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 anhhhhhhhhh

    3 2 Отговор
    Руснаците най-дразнят.
  • 3 Георги Георгиев

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "иван иванов":

    Никъде съм нямал проблеми със злобеене и заяждане нито по БГ черноморието, нито по други места. Навярно получавате такава реакция заради Вашето отношение към обслужващия персонал?
    Да, и мен част от 'софиянци' ме дразнят, защото всеки 'селянин'(чети - човек с големи претенции без покритие, независимо от месторождението) останал за малко в София тръгва из 'провинциална' България демонстрирайки колко е 'по-напред'... Е на това му казвам бай-ганьовщина. И затова този тип псевдо-столичани наистина не са долюбвани... Относно езиците - напълно е нормално да се знаят чужди езици особено в курортните градове - та нали курорта е услуга - длъжен си да обслужиш туристите. Това, че теб те дразни руския - твой проблем. Факт е, че руснаците като туристи са капризни. Но хората в туризма са отишли там да получават пари, а руснаците плащат много повече от 'столичани', които са пестили за газчица цяла година за да заредят голфчето и да могат да отидат ол инклузив за 30лв на ден в някоя дупка...

    Така, че въпроса не е за дребни страсти или нещо подобно - става въпрос отношение и за пари...

  • 4 pacoran

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "иван иванов":

    Ти не си добре бе
  • 5 Иван Господинов

    7 1 Отговор
    Какъвто туризма такива и туристите. Неможем да се сърдим на туристите че се нервят при условие че навсякъде го посрещат дебеловрати момченца изискващи таксички за всичко , шезлонги , чадъри , паркинг ... как няма да се нервиш като отиваш в хотел с 350 стаи и 30 паркоместа всичките заети а на улицата дебне паяк и циганин с пирон да ти напише на капака в каква посока е паркинга .... Как няма да са капризни като на закуската ти сервират храна от която до час се по.ираш .... или то оправят стаята със вчерашните ти чаршафи без да ти сложат шампоан , сапун , тоалетна хартия и прочее . Или пък слизаш на плажа и там няма петно голямо колкото кърпата ти свободно и трябва да идеш до камъните до тръбата с л..ната .... Тука е за хора които идват да се отрежат от пиене и евтина дрога и да ч.кат м...лки и българки за жълти стотинки . Тук не идваш да почиваш тук идваш да си махнеш главата малко преди да се хвърлиш от терасата ....

    Коментиран от #7

  • 6 Атанас Димитров

    0 1 Отговор
    bl..dovede nai mnogo draznjat
  • 7 Liudmil Markov

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван Господинов":

    Ти луд ли си или сляп виж червените надписи и не пиши глупости... прочети много внимателно следното: " ТОП 3 на нациите, чийто граждани дразнят най-много туристите и предпочитаните от тях дестинации за почивка:
    1. Руснаци – 42%. Посещават: Турция, Египет, Испания.
    2. Германци – 17%. Посещават: Испания, Турция, Италия.
    3. Британци – 13%. Посещават: Испания, Гърция, Турция." и се опитай да схванеш а ако не можеш ще ти предложа и обяснение: място №1 в топ 3 означава че Руснаците ходят в Турция Египет и Испания и ТУРЦИТЕ ЕГИПТЯНИТЕ И ИСПАНЦИТЕ не харесват РУСНАЦИТЕ като туристи.. Etc. за останалите 2 места в този топ 3...