Last news in Fakti

2 Януари, 2023 15:25 3 729 8

Хиляди магазини са фалирали през 2022 година

  • великобритания-
  • магазини-
  • фалит

Броят им е рекорден за последните 5 години във Великобритания

Хиляди магазини са фалирали през 2022 година - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Във Великобритания през 2022 година се е увеличил значително броят на затворените магазини по основните търговски улици, моловете и извънградските търговски центрове, показват данни на Центъра за проучване на търговията на дребно. Над 17 000 магазина са били затворени през 2022 година. Това е най-високата бройка за последните пет години и е с 50% повече от предходната 2021 година.

Броят на загубените работни места в търговията на дребно, както онлайн, така и в самите магазини, също расте, заради затварянето на магазините или опитите на собствениците да намаляват разходите си. Закрити са повече от 150 000 позиции.

По време на пандемията от Covid-19 някои бизнеси бяха защитени чрез оказаната им от правителството директна помощ и схемата за пускане на работници в принудителен платен отпуск.

През 2022 година обаче с продължаващото отваряне на икономиката търговията на дребно бе изправена пред редица предизвикателства. Цените рязко се повишиха, а купувачите ограничиха сериозно разходите си. Разходите на търговците на дребно също нараснаха, особено що се отнася до рязкото покачване на разходите за енергия и заплати.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН🇧🇬

    26 6 Отговор
    И да знаете, че Путин и Русия са виновни...хахаха.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Емил

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Иска ти се да си българин, ама си руснак и ще ти трябват поне още три прераждания, за да станеш българин!

    Коментиран от #3

  • 3 Кондьо

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Аз съм българин и ти казвам, че си просто робче. Когато обедняваш и се пъчиш за комсомола от ЕС си просто една мишка. Аз съм българин капиталист и виждам че ЕС ни краде. Винаги са ни крали и то в оргомни размери. Освен това се стараят и да сме необразовани и максимално разединени. Затова взимат бездомни мишки като теб на работа.
  • 4 сашо

    8 4 Отговор
    Мислех,че само в Русия се затварят магазините но не и в демократичният , цивилизован Запад а най- малко съм очаквал в Англия това трябва да е Руска пропаганда и авторът е човек на Путин.
  • 5 Селянин

    5 1 Отговор
    Никой нищо не е ограничил. Хората си пазарят, но повече вече онлайн, на по-добри цени и по удобно ти го доставят у дома. Дори и при нас вече се наблюдава същата тенденция. Същото е както се случва с международните панаири и изложения от години. Не е защото няма бизнес, а защото се промени начина на правене на бизнес и достъпа до информация е вече много бърз и лесен. Така изчезнаха и фотостудията където се купиваха и проявяваха филми.
    С напредване на 3Д технологията ще изчезнат и шоурумите за мебели и автомобили и подобни.

    Коментиран от #6

  • 6 чочо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Селянин":

    Онлайн продажбите също тръгнаха надолу. При застаряващо население, това е нормално.
  • 7 От Лондон

    3 0 Отговор
    Отдавна тук е така, не само заради кризата в момента. Две големи марки например, много вървежни средна ръка, с огромни магазини в Лондон и много филиали из страната, напуснаха още преди 3 години-Бенетон и GAP. Сега си купуваме стоки от тези фирми чрез Интернет. За съжаление надвисва опасност за професии като продавачи, администратори, редица обслужващи дейности,за които освен компютаризацията, влияе и ограничаването на потреблението. А промишлени стоки се произвеждат в изобилие. Светът се превръща в сметище и от такива продукти. Скоро гледах по ТВ филм за депониране на дрехи в Колумбия, с кораби ги карат от Европа, сметището беше огромна планина от парцали. И местните екозащитници протестират, показваха етикетите на производителите- от Франция, Италия, Германия!Като се замисля, че това излишество е хранило хора, но е и безумно пилеене на суровини и енергия. Има нещо много сбъркано в цялата работа за захранване на потребителството. Също и с храните, ограничава се купуването, изхвърлят се големи количества, същевременно се вдигат цените , за да се запазват печалбите все нагоре. Ще има фалити при такова изобилно нерегламентирано предлагане.
  • 8 Сво

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Свободен човек си избираш приятелите имаш ръце работи и се изхранват Путин не ти е вързал ръцете като те мързи не работиш няма храна вие се отрекохте от пазара с руснаците купувайте американско ама те също ги мързи или са насочили само в производство на оръжие остава да се вика неволята ама трябва с цяло гърло