Last news in Fakti

25 Февруари, 2023 07:49 985 16

Доц. Румен Драганов: Не изключвам да влезем в Еврозоната на 1 януари 2024 г.

  • доцент румен драганов-
  • еврозона

Той е убеден, че българските политици ще намерят сили в себе си, за да предотвратят противоречия заради държавността

Според доц. Румен Драганов въвеждането на еврото е процес, който ще приключи с неговото приемане в страната. "Ако имаме разсъждения по въпроса, то те са кога ще се случи това - дали 2024 - 2025. Става въпрос за политическо решение, то не се взема само у нас. Ако парламентът е малко по-динамичен през летните месеци, може да се случи и на по-ранната дата", заяви още той пред Bulgaria ON AIR.

Не изключвам от 1 януари 2024 година да влезем в Еврозоната", сподели доц. Драганов.

Доц. Драганов е убеден, че българските политици ще намерят сили в себе си, за да предотвратят противоречия заради държавността. По негови думи страната ни губи между 400-600 милиони евра годишно от това, че няма да влезе в Еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тоя

    32 1 Отговор
    оядения ДС екземпляр се подаде !
  • 2 Ръб

    31 1 Отговор
    Цървул пробит.
  • 3 Искаш ли

    24 1 Отговор
    Да заложи по 1000лв или само така лаф да става. Аман от умни глави.
  • 4 Крум

    31 1 Отговор
    Очилатко къде си тръгнал с това евро бе? Кой си ти ,че да определяш кое е добро и кое лошо за българската икономика. Я иди малко на полето да поработиш ,че да видим ще имаш ли такива бузки рептил недодялаю!
  • 5 Яло

    24 1 Отговор
    на вестници , сега милионер и "разбирач" джвака тъпни и клишета , вярно на БКП /ДС и силните на деня само и единствено за своя личен интерес ! Отврат !
  • 6 Румен Драганов! Поредния Б О. К. Л. У К

    21 1 Отговор
    Искаран да ни Агитира за Еврото! Тоя колко хотела има по морето?? И тоя е с пари в Овшорките!
  • 7 А бе,

    17 1 Отговор
    тоя продължава да рови с това €вро ! Да си гледа укрите по хотелите !
  • 8 Сух

    18 1 Отговор
    От сутринта само противник физиономии..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    9 0 Отговор
    Човека ти го каза 2025 януари може би и много ясно подчерта че трябва да се покрият всички критерии това не е политика ама той простия си знай едно и сега ще се изредят сулю и пулю да обесняват че вече сме готови ама не ни приемат както за Шенген така и за еврото
  • 11 Иван

    5 0 Отговор
    Не държавата и хората, а такива мошеници като тебе губят! А с приемането на тъпото евро ще загубят всички, освен гешефтарите като тебе!
  • 12 гост

    1 0 Отговор
    Драганов,ти оправи туризма,сега еврозона бълнуваш.Кой ви ги давя титли ,не знам,ава дълбоко се е объркал.Идват от най-високо ниво и ти казват НЯМА ДА СТАНЕ.Или си мислиш че Домбровскис ли как беше,самодейно е дошъл у нас и изразява лично мнение?
  • 13 КАЛАШНИКОВ

    4 0 Отговор
    Кой каза,че ВСИЧКИ НИЕ искаме евро и Еврозона.....????? Малко сте се пообъркали,...мисля. БЪЛГАРСКИТЕ ЛЪВОВЕ си оставаме на БГ лев,наша национална валута.Който не му изнася да изчезва от БГ
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 5 Отговор
    До поддръжниците на ЛЕВА.
    Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен... още шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух.... С въвеждането на Евро в България на "братушките“ тук ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...
  • 15 Шопо

    5 0 Отговор
    Не ви щем еврото, референдум за ЕС и НАТО.
  • 16 От Варна

    1 0 Отговор
    Толкова много анализатори и експерти по различни въпроси! Хора не произвеждащи нищо материално, но бълващи потоци от празни дрънканици. Как се търпи тази тълпа от дърдорковци, за какво получават заплати и за какво се борят. Колко е България, необходими са няколко структурирани звена около президента( който и да е той), които да анализират и движат нещата по рационален начин. И ако има резултати, тогава и големи заплати. Четох, че китайските императори са заплащали труда само на лечителите, в чиито области нямало епидемии и неовладяни болести. А китайците са имали мъдреци още от древни времена, известни и до днес. Излиза, че институти, агенции, организации и други паразитни структури са повече от заводите, фермите и други, които произвеждат стоки и храни. Чудно ми е, да се хабиш да учиш години и накрая да “произвеждаш” само празни приказки , просто констатации, които и неучилите такива “ висши науки”виждат и усещат. Тези хора са голям трудов резерв, докато размишляват как да разделят сламата на две магарета, да работят нещо и с ръце. В противен лучай, минимална работна заплата! Тогава надали ще има толкова мераклии на “лесната баница”?