Last news in Fakti

2 Март, 2023 04:54 913 6

Румен Радев: Длъжни сме да се отнасяме с по-голямо доверие към родните производители

  • румен радев-
  • бизнес-
  • производители-
  • награди-
  • златна мартеница

Сдружението "Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес" награди утвърдили се български компании за техния принос към бизнеса у нас на церемонията "Златна мартеница"

Румен Радев: Длъжни сме да се отнасяме с по-голямо доверие към родните производители - 1
Снимка: БНТ

През изминалите кризи неведнъж се обръщахме към българските малки и средни предприятия като надежден доставчик на качествени храни и стоки. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към български производители на тазгодишната церемония за връчване на наградите "Златна мартеница“, предаде агенция ФОКУС.

За 29-а поредна година Сдружението "Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес" награждава утвърдили се български компании за техния принос към бизнеса у нас. В церемонията участва и вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Президентът подчерта, че като общество сме длъжни да се отнасяме с много по-голямо доверие и подкрепа към българския производител, който през последните години показва качество и способност за справяне с предизвикателствата.

Държавният глава припомни, че по време на пандемията от COVID-19, когато се оказа, че в Европа няма производство на санитарни артикули, маски, дезинфектанти, защитни костюми, именно малкият и среден бизнес е решил възникналите проблеми. Към нашите производители се обърнахме и когато бяха прекъснати доставките на хранителни продукти, каза още президентът.

На церемонията държавният глава връчи годишна награда "Златна мартеница“ в категорията за компания със сериозни успехи на родния пазар, завоювала доверието на българските потребители. Отличието спечели компанията "Лакрима Млечна Индустрия" ЕООД. Компанията е с дългогодишен опит в производството на млечни продукти в България.

Вицепрезидентът награди победителя в категорията за български производител, с постигнати успехи на вътрешния пазар и успешно наложила се на пазара търговска марка - Европа ООД. Компанията създава и регистрира собствена марка FLAIR, която има традиции в производството на висококачествено спортно облекло. Илияна Йотова подчерта, че връчването на наградите е традиция, която насърчава всички, дръзнали да се занимават с бизнес и благодарение на която обществото ни има възможност да научава за много смели българи, които в предизвикателни времена развиват успешно производство в страната и извън нея.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    33 ГОДИНИ няма нищо РОДНО има ГМО и СЪСИПАНА ИКОНОМИКА ИНДУСТРИЯ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой си

    4 1 Отговор
    Дааа,само истанбулски локуми.Оставихте ги да си вдигнат цените,заради приемането на еврото.Ама евро на 32 март.Казаха ви го в прав текст. Дотук само празни приказки за някакви ,,мерки" Ако на констатацийте викате ,,мерки" , много сте зле.Сайтове ще пранят,информазионни табла.. .смехорани. Единствена мярка с някакъв ефект е таван на цените.Колко е правилна,не се коментира.Твърди се че не правилна защото сме в ,,пазарна икономика" Е да де,ама не сме.Не можеш да използваш подобни аргументи когато става въпрос за основната жизнена потребност на човешкия организъм, за да оцеляна физически ,а именно храната.Никакво подпомагане на производителите на храни,да се спасяват сами,нали сме ,,пазарно стопанство". Вижте какво става? 100 вида хляб, 50 вида кашкавал, 100 ина вида сирена, за колбаси ,месо да не говорим. Това са от десетки производители,всеки ,,произвежда" и реве държавата да го подпомагала.А за качеството на произведеното и какво се влага ,там пък да не ровим.Ето това е реалноста и ,,пазарното ви стопанство" .Атархия..
  • 5 Фатмак спри да крадеш!

    3 1 Отговор
    Този май не разбира че хората видяха как ни окрадохте с инфлацията, обрахте ни всичко доходи, спестявания и сега ни говориш сладки лъжи! Разкарай се б..о..к..л..у..к крадлив!
  • 6 234

    0 0 Отговор
    Вие наистина сте длъжни,ама народа изтормозен дали ще е на това мнение.