Last news in Fakti

14 Март, 2023 07:54 730 3

Връчват годишните награди за отговорен бизнес

  • отговорен бизнес-
  • награди-
  • бфбл

Целта на БФБЛ е да отличи най-добрите бизнес практики на отговорност

Връчват годишните награди за отговорен бизнес - 1
Снимка: БФБЛ

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще обяви победителите в седемте категории на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 на церемония от 18:00 ч. в хотел "София Балкан Палас", съобщиха от БФБЛ.

Рекордните 134 корпоративни инициативи с кауза се състезават в юбилейното 20-о издание на най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото "Дай добър пример", припомня БТА.

Отличията се очаква да бъдат връчени от президента Румен Радев, заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова, министъра на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов, заместник-министъра на икономиката и индустрията Ирина Щонова, британския посланик Роб Диксън и председателя на БФБЛ Левон Хампарцумян.

Целта на БФБЛ като организатор на конкурса е да отличи най-добрите бизнес практики на отговорност и да популяризира приноса на частния сектор за изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще. Наградите, отворени за всички бизнеси в страната независимо от големина и бранш, при това напълно безплатно, предоставят престижна трибуна за компаниите, които последователно и ефективно развиват и подкрепят проекти с положително въздействие върху хората, природата и обществото. Чрез участието си те споделят опита си от проведените успешни социални кампании, получават признание за устойчивите си практики и утвърждават репутацията си на ангажиран работодател.

Кандидатури, подадени тази година, се оценяват от независимо и обективно жури от уважавани експерти от НПО сектора, институциите, бизнеса, академичните среди и медиите. Оценките се базират на следните критерии: конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание.

Победителите в отделните категории, както и компаниите, класирани на второ и трето място, ще бъдат обявени по време на церемонията.

БТА е медиен партньор на форума.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    3 0 Отговор
    Тия едни други се чешат там дето не им стигат ръцете.
  • 2 Перо

    4 0 Отговор
    Какви бизнес практики, без никакви инвестиции в производство и износ? Това ще е събитие на търговци, посредници и обслужваща дейност, имащи слабо значение за просперитета на икономиката!

    Коментиран от #3

  • 3 А не така моля

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    има бизнес износ на чушкопеци и внос на туристи!