Last news in Fakti

5 Април, 2023 09:00 927 2

Египетски депутат: Връщането на лятното часово време ще спести 25 милиона долара

  • египет-
  • лятното часово време

Парламентът на Египет одобри проектозакона на правителството за връщане на лятното часово време. Стрелките на часовниците ще бъдат преместени с един час напред от последния петък на април до последния четвъртък на октомври

Египетски депутат: Връщането на лятното часово време ще спести 25 милиона долара - 1
Снимка: Shutterstock

Връщането на лятното часово време ще спести 25 милиона долара, заяви пред телевизия "ЕмБиСи Масър" египетският депутат Ал Сайед Шамс Еддин, член на Комисията за местна администрация в камарата на представителите. Той уточни, че данните са предоставени на комисията от Министерството на електричеството.

Парламентът на Египет одобри проектозакона на правителството за връщане на лятното часово време. Стрелките на часовниците ще бъдат преместени с един час напред от последния петък на април до последния четвъртък на октомври.

След внасянето на законовите промени говорителят на кабинета Надер Саад обясни, цитиран от в. "Ал Ахрам", че стъпката е част от серия от мерки за спестяване на електроенергия. По думите му смяната на времето ще намали с 10% потреблението на енергия. Като мотив за решението той изтъкна и факта, че около 40% от държавите по света се придържат към тази практика.

Лятното часово време е въведено в Египет за първи път през 1988 г. Премахнато е след свалянето на президента Хосни Мубарак през 2011 г. с довода, че е неефективно. През 2014 г. местенето на стрелките е въведено повторно и отново отменено през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    3 6 Отговор
    На Тея явно име дошъл акъла в главите 😉 добре, че нашите бюрократи се туткат и още не сме отменили смяната на времето.
  • 2 Сивата котка

    6 2 Отговор
    А, ако изобщо махнат часовника, ще срестят поне 125 млн.