Last news in Fakti

6 Април, 2023 15:45 434 0

Традиционната оризова камбоджанска юфка "Нум Банчок" вече официално стана търговска марка

  • камбоджа-
  • традиционната оризова камбоджанска юфка-
  • нум банчок-
  • търговска марка -
  • провинция сием реап

Вписването на търговската марка "Нум Банчок" има за цел да създаде сборник с формулата за готвене на юфка, за да се споделят знания, които могат да се предадат както на следващите поколения, така и на туристите

Традиционната оризова камбоджанска юфка "Нум Банчок" вече официално стана търговска марка  - 1
Снимка: АКП

Традиционната оризова юфка "Нум Банчок" от камбоджанската провинция Сием Реап официално бе регистрирана като търговска марка от министерството на търговията, предаде АКП.

Новината бе обявена от правителствения представител Хо Сивьонг, който е и генерален директор на търговската служба на министерството на търговията. Вписването на търговската марка "Нум Банчок" има за цел да създаде сборник с формулата за готвене на юфка, за да се споделят знания, които могат да се предадат както на следващите поколения, така и на туристите, поясни той и изрази увереност, че в бъдеще ще се даде стимул на износа на юфка.

Суон Вичеа, съветник и директор на отдела за интелектуална собственост към министерството на търговията, заяви, че, за да се насърчи износът на местни продукти, министерството изготвя списък на географските и колективните търговски марки, ръководейки се от Стратегията за търговска интеграция на Камбоджа между 2019 и 2023 г.

По-късно този месец регистрирани като търговски марки ще бъдат солта и рибният сос от провинции Кампот и Кеп, омарите от Такео. Ще бъдат регистрирани и колективните търговски марки на бланширания ориз от Кампонг Том, на юфката от Сием Реап, на грейпфрута от Кох Пи и на кокосовия орех от Батамбанг.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА