Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 11:30 541 0

Тайландско-камбоджанският бизнес съвет търси допълнителни възможности за бизнес в Камбоджа

  • камбоджа-
  • делегация-
  • бизнес-
  • тайланд

Делегация на Тайландско-камбоджанския бизнес съвет, водена от новия му председател Воратат Тантимонгколсук, вчера посети Камбоджа

Тайландско-камбоджанският бизнес съвет търси допълнителни възможности за бизнес в Камбоджа  - 1
Снимка: АКП

Делегация на Тайландско-камбоджанския бизнес съвет, водена от новия му председател Воратат Тантимонгколсук, вчера посети Камбоджа, предаде АКП. Целта на визитата е търсене на допълнителни възможности за бизнес и инвестиции в страната.

Делегацията се срещна с камбоджанския министър на търговията Пан Соранак. Обсъдено беше допълнителното укрепване и улесняване на двустранната търговия и извличането на полза от двустранните и регионалните търговски споразумения.

Министърът информира гостите си и за реформата в обществените дейности на министерството на търговията, за въвеждането на автоматизирана система за сертифиране на произхода на стоките, регистриране на фирми и на търговски марки по по-лесен, прозрачен и ефективен начин.

Той насърчи двустранния съвет да използва пълноценно регионалните споразумения за свободна търговия и икономическите партньорства, в които Камбоджа участва, а именно Регионалното всестранно икономическо партньорство, Споразумението за свободна търговия между Камбоджа и Китай, Споразумението за свободна търговия между Камбоджа и Република Корея и др.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА