Last news in Fakti

8 Април, 2023 17:15 948 6

Търговско-промишлената палата на Аджман и България обсъждат сътрудничество в областта на търговията и инвестициите

  • обединени арабски емирства-
  • оае-
  • българия-
  • бизнес-
  • сътрудничество

Абдула Мохамед Ал Мувайджи, председател на Съвета на директорите на Търговско-промишлената палата на Аджман, и Иван Йорданов, посланик на България в ОАЕ, обсъдиха възможностите за търговско и инвестиционно сътрудничество между двете страни и начините за укрепване на партньорството между емиратските и българските бизнесмени

Търговско-промишлената палата на Аджман и България обсъждат сътрудничество в областта на търговията и инвестициите - 1
Снимка: УАМ

Абдула Мохамед Ал Мувайджи, председател на Съвета на директорите на Търговско-промишлената палата на Аджман, и Иван Йорданов, посланик на България в ОАЕ, обсъдиха възможностите за търговско и инвестиционно сътрудничество между двете страни и начините за укрепване на партньорството между емиратските и българските бизнесмени, предаде новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.

Ал Мувайджи приветства посещението на Йорданов и подчерта значението на подобни срещи, които са в съответствие с плана на камарата за създаване на мрежа от глобални икономически взаимоотношения, подкрепяща възможностите за разширяване и развитие на бизнеса и популяризираща емирството като идеална инвестиционна дестинация.

Камарата се стреми да увеличи търговията си с България и да отдели подходящо време за инвеститорите, които желаят да проучат възможностите, налични в емирството, което през 2022 г. е отбелязало ръст в броя на българските инвеститори с 12% в сравнение с 2021 г., добави той. Стойността на износа и реекспорта на нерудни продукти от ОАЕ за България е възлизала на повече от 200 милиона дирхама през 2021 г., което ще допринесе за по-нататъшното развитие на търговските отношения и ще увеличи взаимните инвестиции между двете страни.

Йорданов похвали цялостното ниво на развитие на Аджман, което ще спомогне за насърчаване на по-нататъшното сътрудничество между двете държави. Той също така изтъкна наличните възможности в България, която желае да посрещне бизнес делегации от ОАЕ.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 български бизнес

    7 0 Отговор
    ще внасяме камили и ще инвестираме в пясък

    Коментиран от #3

  • 2 Теле

    4 1 Отговор
    В случая бг е като укрия, не може да предложи нищо но ще иска много

    Коментиран от #6

  • 3 Киро Острото

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "български бизнес":

    Ще изнасяме пясък за ОАЕ а ще внасяме минерална вода.
  • 4 Лаф

    4 0 Отговор
    моабет да става , нищо друго !
  • 5 Под камила

    2 0 Отговор
    Да донесат малко пясък за плажа, че мутрягите всичко презастроиха и не остана нищо.
  • 6 Корнелия

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    Имам снаряди.Много дефицитна стока.