Last news in Fakti

7 Май, 2023 10:16 2 607 12

Живодар Терзиев: Спад на цените на горивата

  • бензин-
  • цена-
  • пазар

Привидно пазарът е спокоен

Живодар Терзиев: Спад на цените на горивата - 1
Снимка: БГНЕС

Има спад на цените на горивата и привидно пазарът е спокоен, с тенденция за понижение. Добрата новина е, че цените са на онези нива, които познавахме от 2021 и началото на 2022 г. Това коментира в „Събуди се” председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

„Всяка геополитическа промяна на обстановката може да доведе до рязко увеличаване на цените. Надявам се, че май и началото на силния летен сезон ще ги посрещнем на тези цени. Пожелавам най-лошото в ценово отношение да е преминало”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 През летния

    27 0 Отговор
    сезон цените на бензина и дизела по бензиностанцийте са били винаги най-високите за текущата година. Висок оборот. Висока цена. Голяма печалба. Ами по нашенски.
  • 2 Русофил

    15 5 Отговор
    Аз пък пожелавам разбиване монопола на Лукойл.
  • 3 Пенсионер от герб

    5 20 Отговор
    Добре,че дойде Борисов на власт и да свали цените на бензина и дизела....
  • 4 Гост

    26 2 Отговор
    Къде го тоя спад бе, чиче?
  • 5 мдаааа

    12 0 Отговор
    Ние у Северозапада си бутаме колите ... Не сме зависими от цените на горивата ..
  • 6 ВМЗ Сопот

    7 11 Отговор
    ЕС ограничи вноса на руски петрол и цените веднага паднаха...
    Спомнете си миналата година по това време - беше 3.40 лв /бензина, когато все още не бяхме готови да заменим руския петрол.
  • 7 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    12 1 Отговор
    Ликувай народе.... Любимо ми е да вдигна нещо с 300% после да му спретна промоция с 6% надолу и да продавам ,да продавам. Процентите са примерни ,не бъдете буквалисти. Ако някой каже че ще ви свет маслото ,не значи че нощем отваря хладилника с фенерче в ръка. Просто описвам начин на бизнес с прост народ. Идете да платите сметките за ток вода и парно. Благодаря.
  • 8 Коментар

    15 1 Отговор
    Спад на куково лято...а бре тези преди да говорят и пишат по медиите наркотици ли взимат?!

    Коментиран от #9

  • 9 Дааа

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар":

    Не, нас ни докараха до това, да взимаме психотропни лекарства... Те ни промиват мозъците, за това им плащат и на медиите също да го оповестяват ....Всички цени бяха завишени при скъпите горива, но нищо не мръдна надолу, а държавата направи сано един сайт, да следим бездействието им...
  • 10 Васил

    4 6 Отговор
    Бензина не е мръднал докато дизела поевтиня с 15 стотинки на литър както и газта което е много странно едното поевтинява а другото не мърда а двете горива се правят от нефт!
    А и никъде по света дизела не е бил по евтин от бензина което е парадокс

    Коментиран от #11

  • 11 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    В Германия винаги дизелът е по ефтин,с изключение на последната година.
  • 12 Евр

    1 0 Отговор
    Зареждам дизел тук в Саарбрюкен на 1,15 евро. При заплата от 3,500 евро. Резервоара винаги ми е пълен. В Бг незнам кви са цените ама съм сигурен че са по високи и с тия по 1000 евро заплати живи са ви погребали.