Last news in Fakti

7 Май, 2023 21:44 2 207 3

Пулев: Над 5 млн. лв. по Плана за възстановяване ще вземат 50 фирми от Велико Търново

  • пулев-
  • фермери-
  • земеделци-
  • кредит

ББР ще дава евтини кредити за земеделци

Пулев: Над 5 млн. лв. по Плана за възстановяване ще вземат 50 фирми от Велико Търново - 1
Снимка: БГНЕС

Очаквам Българската банка за развитие да разработи нов механизъм за финансиране на фирми в бранша при облекчени условия. Това съобщи служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

По думите на Пулев от област Велико Търново по процедурата за Технологична модернизация от ПВУ са одобрени 16 проекта, за които МИР ще изплати близо 5 млн. лв. на спечелилите фирми от Велико Търново, Павликени и Горна Оряховица.

„Подкрепата ни за иновациите и растежа в сектора на земеделието и животновъдството се осъществява чрез две от нашите структури - Фонда на фондовете и Банката за развитие“, каза още министър Пулев.

Над 5 млн. лв. по Плана за възстановяване ще получат 50 фирми от област Велико Търново,

„Светът се ориентира към иновации в храните - до 2050 г., според данните на ООН, ще се изисква 60% увеличение на хранителната производителност във връзка с увеличаващото се население“, подчерта той и добави, че Министерството на иновациите и растежа подкрепя чрез своите програми иновациите и в този сегмент.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    23 0 Отговор
    Значи 50 нови немски каляски ше се появят у Велико Търново.
  • 2 Измами

    17 0 Отговор
    цялата страна е в тръни и боклук
  • 3 Алооо

    14 0 Отговор
    Кои фирми печелят подпомагане, тези които са с властта!!?