Last news in Fakti

1 Юли, 2023 12:07 1 111 6

"Булгаргаз" ЕАД предлага цената на природния газ за юли да е с 8 % по-ниска

  • булгаргаз-
  • цена-
  • юли-
  • кевр

КЕВР утвърди цена на природния газ за миналия месец от 65,82 лева за мегаватчас

"Булгаргаз" ЕАД предлага цената на природния газ за юли да е с 8 % по-ниска - 1
Снимка: БГНЕС

Окончателно предложената цена за юли 2023 г., на която „Булгаргаз“ ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, е 60,58 лева/MWh (без акциз и ДДС). Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Предложената цена е с 8 % по-ниска от утвърдената цена за юни 2023 г.

Днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на закрито заседание каква да бъде цената на природния газ за месеца.

БТА припомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за миналия месец от 65,82 лева за мегаватчас, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Очаква се около 8 процента по-ниска цена на природния газ за юли спрямо тази от юни, каза преди дни изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на откритото заседание в КЕВР за обсъждане на доклад относно заявление от обществения доставчик от 12 юни за утвърждаване на цена за следващия месец, по която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Ако днес "Булгаргаз" трябваше да подаде заявление за цена на природния газ, тя щеше да бъде в порядъка на 60,50 лева за мегаватчас, посочи тогава Златева.

Окончателно решение каква да бъде цената на природния газ за следващия месец регулаторът ще вземе на закрито заседание на 1 юли от 15:00 часа, информира председателят на Комисията Иван Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 3 Отговор
    А парното се вдигна.
  • 2 Изоставате

    1 1 Отговор
    Драскачи пишете нещо и за Миро Дзвераааааа
  • 3 Васил

    3 2 Отговор
    И кво излиза че даже газта да ни я дават без пари пак ще имаме високи сметки за парно и топла вода никой не е способен да разбере тази тъмна материя наречена България!!!
  • 4 Въпрос...

    5 0 Отговор
    А защо при постоянно падане на цената на газа през последните 10 месеца, цените на тока и парното се увеличават? Другият основен ресурс, петролът също е на цени по-ниски от преди войната в Украйна. Откъде дойдоха тези крайни високи цени на основните стоки и услуги в България? Миналата година гореспоменатото беше оправдание, а сега???
  • 5 Манипулация или дезинформация?

    1 2 Отговор
    15% е увеличението на електроенергията! 15%! Изобилие от откровени лъжи, при това без особен смисъл, защото неизбежно ще усетим лъжата по сметките. Защо медиите услужливо разпространават лъжите?
  • 6 Славка Пенева

    0 0 Отговор
    Намалението на цената на газа може да има и положителни екологични ефекти. Като по-достъпен и конкурентоспособен източник на енергия, природният газ може да стимулира заместването на по-замърсители източници на енергия, като например въглища, и да помогне за намаляване на емисиите на парникови газове.