Last news in Fakti

20 Юли, 2023 10:30 1 483 4

Към 2060 година всеки 10-ти работник изчезва

  • германия-
  • работа-
  • безработица

Прогнозата е за най-голямата икономика в Европа

Към 2060 година всеки 10-ти работник изчезва - 1
Снимка: Shutterstock

Нов доклад на Института за изследване на заетостта (IAB) показа, че до 2060 г., в резултат на демографските промени, германската работна сила ще намалее с 11,7%. Това означава, че всеки десети работник ще изчезне.

Федералната република трябва да излезе извън ЕС и да предложи на имигрантите достъп до националния пазар на труда, казва икономистът от IAB Енцо Вебер. „Следователно е необходимо допълнително да се намалят бариерите за работа, но в същото време трябва да се направи повече, така че имигрантите да се закрепят на пазара на труда и да намерят дългосрочни перспективи в Германия“, подчерта икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шампиона

    16 1 Отговор
    Следователно и всеки 10ти човек ще изчезне :)
  • 2 бре

    9 1 Отговор
    Че то полавината Шумен е там и не ги интегрират, а още емигранти искат
  • 3 Спокоен

    6 3 Отговор
    Изкуственият интелект не може нищо
  • 4 Алф

    0 0 Отговор
    Телепортира се на Мелмак.