Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 15:41 1 604 0

Република Мавриций с почетен консул в България

  • мавриций-
  • почетен консул-
  • българия

Първият официален представител на Република Мавриций в България е Христо Илиев.  Той получи своя консулски патент със специален указ на президента на Мавриций Раджкешвур Пурряг на церемония в Министерство на външните работи.

„Избирането ми за почетен консул на Република Мавриций е признание за дългогодишните ми усилия и същевременно възможност да продължа да работя за развитието и стимулирането на двустранните икономически, търговски и културни отношения между България и Мавриций“, каза Илиев.

В България Почетното Консулство ще бъде със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на България. Консулството ще оказва съдействие на гражданите на Мавриций по време на пребиваването им у нас. Същевременно, чрез своите контакти и ноу хау, представителството ще подпомага българските компании, желаещи да инвестират или да открият подходящи партньори на островната държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА